Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 821 kJ / 4 977 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 111,11 g |
Tuky | 242,30 g |
Vláknina | 52,50 g |
Cholesterol | 631 mg |
Sodík | 212 mg |
Sůl | 0,44 g |
Sacharidy | 561,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny ingredience na těsto (měkké máslo) smícháme v misce a vypracujeme tuhé těsto.
Krok 2: Z těsta lžičkou vykrajujeme malé noky, které vaříme v hrnci s mírně osolenou vodou. Jakmile noky vyplavou, vyjmeme je z vody a dáme do větší misky.
Krok 3: Noky pokapeme rozpuštěným máslem, přimícháme povidla a cukr s mákem.
Zveřejněno 20. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ušubraný regiment
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zgAq
Moje poznámka
Ušubraný regiment
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zgAq
Nejnovější recepty
Cuketový sachr
Přidáno před 10 hodinami
Marmeláda z rynglí
Přidáno 2. 9. 2025 21:12:57
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 2. 9. 2025 20:17:14
Tvarohový chia pohár s ostružinami a čokoládou
Přidáno 2. 9. 2025 20:08:14
Salát z pečených rajčat
Přidáno 2. 9. 2025 16:28:03
Rýžová kaše s jablky
Přidáno 2. 9. 2025 10:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Segedínský salát podle ČSN
Sahula před 7 minutami
Pečená švestková povidla
Petik05 před 46 minutami
Belgické vafle
ne.honzula12 před 3 hodinami
Zapečené špecle se smaženou cibulkou
Linerka před 3 hodinami
Cuketovo-zeleninová směs
MonikaP. před 4 hodinami
Domácí kečup
Mistrova před 5 hodinami
Bábovka z tvarohu
Pavla.fic před 6 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
anna.s před 6 hodinami
Rajská z čerstvých rajčat
Onzyx před 9 hodinami
Dukátové buchtičky
Jarda1972 před 9 hodinami
Tématické fráze:
dochuceni mletého maku,
mák dochuceni,
noky s povidlím a máslem,
dochucení máku
Suroviny:
vejce,
mléko,
máslo,
mouka hrubá,
cukr moučkový,
sůl,
mák mletý,
cukr moučkový,
povidla švestková,
máslo
Komentáře (3)