Směs míchané zeleniny s hlívou ústřičnou dochucené smetanou a grilovanými kousky uzeniny

klukodvody Kuchař: klukodvody

Doba přípravy: 40 minut 4 - 6 porcí Ostatní 30 názorů

Suroviny

2 trsy hlíva ústřičná
4 rajčata červená
1 malá cuketa
1 cibule velká
3 stroužky česnek
2 stonky řapíkatý celer
4 beraní rohy
1 dcl smetana na vaření
sůl
pepř
chilli pasta (ta být nemusí)
1 balíček uzenin na grilování mix
olej
trocha mouky
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou zeleninu nakrájíme na menší kousky. Česnek rozdrtíme plochým nožem a posekáme, uzeninu nakrájíme na kousky trochu větší.

  2. Na oleji orestujeme cibuli do sklovata, přidáme česnek a hlívu, krátce společně orestujeme, přidáme uzeninu, promícháme a přidáme všechno ostatní, podlijeme asi deckou vody a podusíme.

  3. Když to vše změkne, rozmícháme smetanu s trochou mouky a zahustíme. Dochutíme podle chuti solí a kdo má rád ostré, přidá si čili pastu.

  4. Jde to s knedlíkem, rýží a nebo na toasty.

Poznámka

Podzimní úklid je všade a tak i v ledničce a tohle byly takové zbytečky, o kterých jsem nevěděl co s nimi no a tak jsem udělal tohle a protože to chutnalo i známým, tak se o to podělím.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Směs míchané zeleniny s hlívou ústřičnou dochucené smetanou a grilovanými kousky uzeniny

  • klukodvody klukodvody(autor receptu)

    tejaja: děkuji.:-K:-K:-K:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    klukodvody Je to iné, pretože tu mnohokrát neide o jedlo, ale o úplne iné veci. Keby si sa popozeral pomedzi recepty, zistíš, že aj skutočne kvalitné jedlá sú nepovšimnuté, a naopak nie príliš vydarené jedlá sú vychválené. Je to proste tak. Nevšímaj si toho, nezmeníš to. Nie názov, nie fotka, ale recept je dôležitý. Plne súhlasím s Dancou, napísala to presne a výstižne. ;-);-)

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody(autor receptu)

    Ani jsem netušil, jakou diskuzi to rozpoutá.:-K:-K:-K:-K:-K:-K
    Ale děkuji. Teď už budu častěji tak to snad bude jinak.:-?:-?:-?

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    klukodvody:Josífku,také někdy"zbytkuji" a nestydím se za to:-K
    Ale sama jsem poznala,že se někdy nevyplácí pravdivě napsat všechny použité suroviny:-S
    A nad názvem nezoufej-tejaja už odpověděla:yes:ale Danča má také pravdu.Je vidět,že tady tak moc často nechodíš;-)
    Co se týká fotky...kdysi jsem jídlo fotila mobilem s nekvalitním fotoaparátem.Přiznám se,že některé jídlo vypadalo,jako by bylo v talíři v tom lepším případě"nazvraceno":-8

    Jééé,než jsem to všechno naťukala,tak už je na světě jiný název:-D:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    klukodvody: bude - protože zeleninu si můžou lidi namíchat podle stavu své lednice, uzeninu také a když dodrží postup, mají tvůj recept na talíři!;-):yes:

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody(autor receptu)

    Tak si představte úplně obyčejné jídlo, navíc absolutní rychlovku která je prostě fakt obyčejná a dáte jí obyčejné jméno a je zle. No a když tohle jídlo za pár korun, které nejde udělat jako jednodruhové pojmenuji honosně bude opravdu jiné? To si nemyslím,ale jak je libo.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Danca:Musím s tebou jen souhlasit ;-)

    Odpovědět

  • Danca Danca(moderátorka)

    Kdyby se jídlo jmenovalo třeba " Pestrá zeleninová směs s hlívou a uzeninou" ( a bylo nafoceno zkušenějším foodstylistou ), spousta lidí by ho tu vychvalovala až do nebe! Protože podobných směsek, vzniklých úklidem v lednici, je tady přehršel a mnohdy velmi vysoko hodnocených! Takže radím vymyslet atraktivní název ( hlavně zatajit, že jde o zbytky!! ), příště si trochu pohrát s nafocením a úspěch je zaručen!;-):-D

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Bolo už dávnejšie dohodnuté na diskusii pravidlo : O názve sa nemá debatovať, je to vec autora. To bol konečný uzáver administrátorov. ;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Vitko:
    Rád bych s vámi souhlasil, ale zkuste se, administrátoři, napřed domluvit mezi sebou co a jak s názvy. Bylo by to krásné, kdyby názvy napovídaly wcg, ale nezůstal by tu kámen na kameni...:-)

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Vitko: Nechci zasahovat do pravomoci admina,ale tady jsou kolikrát o hodně horší názvy.

    Odpovědět

  • Vitko Vitko

    Omlovám se ale toto nestačí. Nerad zasahuji do inspirativních receptů ale z názvu musí být jasné o co se jedná. Kdybych to musel pojmenovat já tak to nazvu: ZELENINOVÁ OMÁČKA S HLÍVOU A UZENINOU. Zařadím to mezi omáčky.

    celé pojmenování nechám na vás ale snažte se to pojmenovat tak, aby bylo jasné o jaký recept se jedná. Děkuji

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody(autor receptu)

    Tak jsem to zkusil přejmenovat. Nevím jestli to stačí???

    Odpovědět

  • Vitko Vitko

    Šlo by tento recept přejmenovat vhodněji aby bylo z návzu jasné o co jde? Děkuji.

    administrátor topreceptů

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody(autor receptu)

    Omlouvám se všem koho jsem tímto jídlem pohoršil, a do luštěnin jsem to fakt nedal, nevím proč je to tam.

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: takový miášmaš hlíva ustřičná-recepty speciality z hlíva ústřičná recepty zeleninová směs s hlívou ústřičnou zelenina s hlívou ústřičnou mišmaš recepty z michane zeleniny jak zužitkovat hlívu ústřičnou 20.10.2015 recept moučník