Pho

aachje Kuchařka: aachje

Polévky 6 názorů

Suroviny

1 kuřecí prso
vepřové kosti (hovězí kosti nebo kachní kosti - prostě kosti)
kousek zázvoru
3 kardamomy
1 celá skořice
čtvrť lžičky anýzu
5 hřebíčku
3 hvězdičky badyánu
1 chilli paprička
sůl
cibule
200 gr hovezi svíčková
rýžové nudle
zelený koriandr
vietnamská bazalka
jarní cibulka
bambusové výhonky
citrón
pálivá vietnamská omáčka
rybí omáčka
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kosti vepřové, hovězí, kuřecí skelety nebo i kachní, krůtí - prostě kosti dát do studené vody a vařit na nízkém plameni. Na indukci na 3.

  2. Kus zázvoru, 3 cardamomy, cca 5 cm celé skořice, čtvrt lžičky anýzu, fenyklu, 3 hvězdičky badyánu, 5 hřebíčků, jednu chilli papričku, sůl, rybí omáčku, 1 cibuli - to vše opražit nasucho na pánvi nebo opéci v troubě a přidat do hrnce ke kostem, vařit - táhnout minimálně 10 hodin.

  3. Nejlépe založit večer, v noci vypnout a druhý den ráno ještě chvíli dovařit. Celý byt zavoní omamná vůně.

  4. Na poslední půl hodinu přidat kuřecí prso. Vývar scedit přes plátno. Musí být čirý.

  5. Do misky dát uvařené rýžové nudle, tenounké plátky hovězího libového masa (to se zatáhne a uvaří, až se do misky nalije vroucí vývar). Přidat na tenké plátky nakrájená kuřecí prsa.

  6. Velkou hromadu koriandru, vietnamské bazalky, jarní cibulky, na tenké plátky nakrájenou červenou cibuli a bambusové výhonky a nakrájenou chilli papričku. To celé zalit vařícím vývarem. Ideální je pokapat citrónem a pálivou chilli omáčkou.

Poznámka

Tento recept jsem mela ulozeny v pocitaci s ceskou klavesnici, proto jsou v nem hacky a carky :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 632 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pho

  • houba houba

    Varim, ale pouze z kachnich kosti a masa, 2 - 3x sliju vodu, pak tahnu nejmene 5 hodin s oprazenym korenim. Mam ho trosku vic vcetne kokosovych lupinku. Cervená cibule se nakrájí na slaboučké půlměsíčky a tak na hodinu se namočí do studené vody. Z bylinek přidávám i perilu. Ne vždy je thajská bazalka k dostání. Protože se mi pho právě táhne, tak přidávám komentář. Jinak moc hezká autorčina fotka. Výhonky spletla, ale nevadí ani bambusové. Nakrájela bych je na nudličky.

    Odpovědět

  • aachje aachje(autorka receptu)

    henelie: vyzkousejte, je skvela!

    Odpovědět

  • henelie henelie

    Také dělám, pravda po česku, ale zkusím tento recept. Vypadá nádherně. :-O :-p :-))

    Odpovědět

  • zuzazuza zuzazuza(neregistrovaná)

    ...je to kardamoM,nevím,proč skoro každý píše kardamon,jsem na to alergická.

    Odpovědět

  • aachje aachje(autorka receptu)

    AnnaD:anni, myslela jsem si, ze je to to same..ale mas pravdu, jsou to mungo :-8

    Odpovědět

  • AnnaD AnnaD

    :yes: :-p Pho máme doma skoro každý týden. Akorát, nespletla sis bambusové výhonky s mungo výhonky ?

    Odpovědět

Tématické fráze: pho pho recept recept pho recept na pho pho kardamon jak uvařit pho pho.cz pho recepty jak vařit pho vietnamské recepty top recepty pho. hovjezi paliva polívky omácka pho kachni pho kardamon pho chleb pho recept veprove pho bambusové výhonky a pho polévka pho z vepřového masa rybí pho

Zapomněl/a jsem heslo