Naložené lahůdky se musí připravit předem. Naložit můžete uzeninu, sýry, zeleninu i maso
Naložené dobroty prodlužují trvanlivost dané potraviny a také jde o pikantní lahůdky, které se hodí i jako dárek nebo na různé oslavy k pivu nebo vínu. K nim pak už stačí nakrájet jen dobrý chléb nebo pečivo, přidat zeleninu čerstvou nebo též naloženou a popřát dobrou chuť.
Naložené uzeniny
Nemusíme nakládat jen špekáčky. Octový nálev spolehlivě zabrání šíření bakterií a trvanlivost takto naložených uzenin je poměrně dlouhá. Lovíme je ze sklenice vždy čistou vidličkou. Obecně se ale doporučuje po načnutí obsah spotřebovat do 3 dnů.
Nakládané sýry
Nakládané sýry
Nakládané sýry patří oblíbenou pochoutku a často slouží jako jedlý dárek. Vhodné jsou skoro všechny sýry s pevnější strukturou. Pokud by byly moc měkké, mohou se v nálevu začít rozpadat. Nejčastěji… Podívejte se na všechny nakládané sýry.

Naložené maso
Vařené nebo pečené maso potřete kašičkou z koření, zabalíte a po době marinování tence nakrájíte. Maso ale nemá neomezenou trvanlivost, sníst by se mělo co nejdřív.
Nakládaná zelenina
Zelenina naložená bez sterilování je báječným doplňkem jiných jídel, například pečeného nebo grilovaného masa.
Naložené olivy
Ostatní speciality
Naložit se dá leccos, dokonce i vejce, rybí řízky, karbanátky apod. Ochucení bývá podobné jako u naložené uzeniny, tedy kyselý nálev.
Je z čeho vybírat, že? U domácí výroby dobrot navíc ohlídáte, co a jak jste si naložili. Tak dobrou chuť!
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Vepřová krkovice z pomalého hrnce zavařená do zásoby
Přidáno před 11 hodinami

Hummus s mletým masem - izraelská Hamshuka
Přidáno před 17 hodinami

Květák s cizrnou, fazolkami, hráškem a kokosovým mlékem
Přidáno před 21 hodinami

Guláš z hlívy ústřičné s rajčaty, žampióny a mandlemi.
Přidáno 29. 5. 2023 00:01

Vepřová pečeně s pikantní omáčkou
Přidáno 28. 5. 2023 11:21

Chřestová polévka s vejci, kapií a červeným pepřem.
Přidáno 28. 5. 2023 10:53
Komentáře
Nejsou zde žádné komentáře.