Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pasta / pesto z česnekových výhonků

Pro naši kuchyni je česnek jednou ze základních surovin. Stejně tak je u nás i tradičně pěstován. Z jeho výhonků pak můžeme zpracovat pesto, které užijeme na dochucení polévek, omáček, masa a salátů.

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Z omytých a okapaných česnekových výhonků odstraníme "pacibulky" a pokrájíme je na kratší kousky. Krok 2: Ty pak dáváme po částech do mixéru, přidáme sůl podle chuti a oleje přiléváme tolik, aby se výhonky dobře rozmixovaly na pastu s krémovou konzistencí. Krok 3: Po rozmixování pastu/pesto naplníme do menších, důkladně vymytých skleniček. Hrdlo otřeme a uzavřeme. Uchováváme v chladnu. Lze i sterilizovat.

TIP: Česnek a jeho pěstování

Zveřejněno 28. 5. 2018

Poznámka autora recepty73

Pastu / pesto používáme ke grilované zelenině a masu, kdy ho můžeme dle chuti ještě doplnit nastrouhanými sýry, nasekanými rajčaty či pečenými paprikami, ořechy, mandlemi. Případně ho můžeme ještě zjemnit přidáním zakysané smetany nebo jogurtu. Přidáváme ho i do polévek, omáček, pod maso, do pomazánek, salátů, dipů, dresingů.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Lkqv

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Lkqv

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Cesnakové výhonky, to sú z paličiaku? Ďakujem :-):-)

tejaja: ...já též vybírám ty nejlepší palice, které dávám na podzim po stroužcích opět do země ...nemořit jsem kdysi zkoušel a rozdíl byl markantní...

recepty73: Mám vždy krásny cesnak a ešte nič mi ho nikdy nenapadlo. Sadím tak, že urobím motyčkou do zeme ryhu, vysypem ju popolom z dreva (dáva mi ho susedka) a tak dávam strúčiky cesnaku. To mi pred rokmi poradila susedka. Cesnak chce ľahkú pôdu a zároveň ho pohnojím.;-)

Tématické fráze:
česnekové výhonky, česneková pasta z pacibulek, česnekové pacibulky, pesto z česnekového květu, pesto z květů česneku, výhonky česneku, vyhonky z cesneku, pacibulky česneku, česnekové výhonky v soli, pesto z česnekových květů, polévka z česnekovych výhonků, vyhony z cesneku, česneková pasta z květu, pesto z pacibulek česneku, česnekové pacibulky recept, česnekové výhony, česnekové pesto, k čemu pacibulky česneku, vyhony česneku, co udělat z květu cesneku

Suroviny:
výhonky česnekové, olej, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu