"Čína" s česnekovými výhonky

recepty73 Kuchař: recepty73

2 porce Vepřové maso 0 názorů

Suroviny

250 g karé (kotleta bez kosti)
koření na čínu nebo koření 5-ti vůní
100 g česnekových výhonků (lze nahradit fazolkami)
100 g červené papriky
100 g pórku
50 g mrkve
100 g cukety
1 lžíce rýžového octa
solamyl
sojová omáčka nebo rybí či ústřicová
voda
olej
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Než začneme vařit, připravíme si maso i zeleninu. Maso pokrájíme na tenké nudličky, které ochutíme rýžovým octem, kořením na čínu a zaprášíme lžičkou solamylu, promícháme a necháme v talíři odležet.

  2. Česnekové výhonky pokrájíme na špalíčky, pórek a mrkev na kolečka, papriku na nudličky. Cuketu pokrájíme také na nudličky, ale tu necháme stranou, protože ji budeme dávat do pánve téměř až naposledy.

  3. Na pánvi rozehřejeme na vysokou teplotu trochu oleje, do kterého nasypeme připravené maso a zprudka za občasného promíchnutí smažíme dozlatova. Maso vyndáme stranou a do pánve nasypeme zeleninu, kterou smažíme taktéž zprudka na skus, občas promícháme a ke konci vsypeme i připravenou cuketu.

  4. Během smažení zeleniny rozmícháme v talíři po mase cca jednu lžičku solamylu, dvě až tři lžíce (dle vlastní chuti) sojové nebo rybí omáčky s troškou vody (4-5 lžic). Nálev vlijeme k zelenině do pánve a vše necháme krátce povařit, aby zelenina zůstala nerozvařená.

  5. K zelenině přisypeme osmažené maso, promícháme a podáváme.

  6. Podáváme s rýží nebo čerstvým pečivem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: "Čína" s česnekovými výhonky

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: veprove nudlicky s cesnekovymi vyhonky cina s rýžovým octem maso s česnekovými výhonky recept cěsnekový výhonky v nálevu porkove vyhonky co z česnekovými výhonky česnekový výhonky s masovými nudličkami recept česnekové výhonky maso s česnekovými výhonky červené česnekové výhonky

Zapomněl/a jsem heslo