Vietnamská kachní polévka s rýžovými nudlemi a bambusovými výhonky ( Bún ngan )

AnnaD Kuchařka: AnnaD

Doba přípravy: 1 hodina 5 porcí Polévky 5 názorů

Suroviny

3 kachní stehna
1 sáček rýžových nudlí
1 plechovka bambusových výhonků
1 cibule
zázvor
1 skořice
1 badyán
1 černý kardamom
sůl
pepř
rybí omáčka
sójová omáčka
mandarinka
jarní cibulka
máta
koriandr - lístky
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve nasucho na pánvi opražíme celou skořici, badyán, kardamom, cibuli na kolečka a kousek zázvoru zcela do tmava.

  2. Do studené vody vložíme kachní stehna, přivedeme k varu a přidáme opražené koření. Osolíme a přidáme rybí omáčku dle chuti. Průběžně sbíráme pěnu a na mírném plameni vaříme maso doměkka.

  3. Mezitím dáme namočit rýžové nudle do horké vody.

  4. Bambusové výhonky scedíme a propláchneme. Přidáme je k vývaru, ze kterého jsme vyndali všechno koření a měkké maso.

  5. Nudle uvaříme doměkka cca 1 minutu.

  6. Ze sójové omáčky a šťávy z 1 mandarinky uděláme dip k masu, který jsme nechali zredukovat v kastrolku do konzistence sirupu.

  7. Maso nakrájíme na tenké plátky. Podáváme s čerstvými bylinkami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 109 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vietnamská kachní polévka s rýžovými nudlemi a bambusovými výhonky ( Bún ngan )

Tématické fráze: čínská kachní polévka bún ngan kachni cinska polevka vietnamskákachní polévka vietnamská pikantní polévka kachní prsíčka na mandarinkách vietnamská kachní prsa kachní polévka vietnamská polévka po krupava vietnamska kachna pikantní kachní polévka kachni prsa vietnam asijska kachni polevka vietnamska pikantní krevetová polévka kachni vetnamska polívka kachní polévka pikantní větnamská kachní polévka kachní polévka po čínsku polévka z kachních stehen křupavá kachna vietnam