Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 783 kJ / 426 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,36 g |
| Tuky | 25,85 g |
| Vláknina | 4,47 g |
| Cholesterol | 266 mg |
| Sodík | 154 mg |
| Sůl | 0,38 g |
| Sacharidy | 25,35 g |
Postup přípravy
Připravíme těstíčko prošleháním vejce, mouky a soli. Plátky lilku postupně namočíme v těstíčku a osmažíme v rozehřátém oleji. Krok 2: Na náplň smícháme tahini pastu s jogurtem, solí, pepřem a utřeným česnekem.
Náplň natřeme na osmažené plátky lilku a srolujeme do závitků, které zpevníme párátky.
Hotové závitky naskládáme na plech a před podáváním necháme chvilku ohřát v troubě.
Je to výborná chuťovka s jogurtovým dipem.
Zveřejněno 4. 8. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lilkové závitky s tahini náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8L8m
Moje poznámka
Lilkové závitky s tahini náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8L8m
Nejnovější recepty
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 4 hodinami
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 5 hodinami
Cuketový bramborák s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 5 hodinami
Mřížkový koláč s jablíčky
Přidáno před 6 hodinami
Jednohubky s olivami a mozzarellou
Přidáno před 6 hodinami
Ryba s medovo-hořčičnou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hebká hustá čokoládová poleva
Veronika.Hrozna před 1 hodinou
Honzovy kynuté buchty
RenataMaresova před 1 hodinou
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 4 hodinami
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 5 hodinami
Bramborová polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Pizza z rohlíků
zonoro před 5 hodinami
Afrika řezy
hliboka před 6 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 6 hodinami
Francouzské palačinky
Kvittecko před 6 hodinami
Noky (špecle) knedlíčky bramborovo-dýňové
Tynaja před 7 hodinami
Tématické fráze:
pocení z lilku,
závitky z lilku,
lilkové závitky,
jak chutná tahini
Suroviny:
lilek,
vejce,
mouka hladká,
sůl,
olej,
pasta sezamová,
jogurt řecký,
česnek,
sůl,
pepř
Komentáře (10)