Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z růžičkové kapusty s klobáskou

Podzimní polévky jsou husté a vydatné, zahřejí vás a jsou rychle hotové. Jednou z nich je polévka z růžičkových kapustiček, doplněná bramborami a kvalitní klobásou. Podávat ji můžete s čerstvým pečivem, nejlépe doma upečeným.

Hodnocení receptu je 4,6 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 386 kJ /
570 kcal
Bílkoviny17,82 g
Tuky16,47 g
Vláknina22,11 g
Cholesterol 14 mg
Sodík 94 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy78,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné kapustičky překrojíme na poloviny, mrkev nastrouháme nahrubo, cibuli nasekáme nadrobno, brambory nakrájíme na kostičky a klobásu na kolečka. Krok 2: V hrnci rozehřejeme lžíci sádla a vsypeme cibuli. Když cibule zesklovatí, přidáme nastrouhanou mrkev a kolečka klobásy a chvilku restujeme. Pak zasypeme krupicí, necháme ještě asi minutu zasmahnout a pak zalijeme vývarem. Krok 3: Přihodíme připravené kapustičky a brambory, osolíme, přidáme celý pepř a nové koření a necháme vařit. Krok 4: Když kapustičky i brambory změknou, přimícháme do polévky utřený česnek a majoránku. Krok 5: Dochutíme podle potřeby a nakonec vsypeme nasekanou petrželku.

TIP: Domácí pečivo - 16 receptů na slané pečivo

Zveřejněno 5. 2. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z růžičkové kapusty s klobáskou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vyB8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z růžičkové kapusty s klobáskou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vyB8

Marie

Komentáře (6)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Jen jsem dala do zakladu lžičku drceného kmínu a jelikož jsem neměla hrubou krupicí tak jsem ji nahradila hrubou moukou.uzeny vývar a obrané maso ze zebirek.majoranka už není nutná.Jinak určitě podle původního receptu je určitě vynikající.Ja Jsem vařila z toho co jsem našla doma.A i tak byla vynikající 👍👍👍🍀🍀🍀

Výborná polévka!
I když jsem se tedy nedržel věrně předpisu. Ale to já nikdy. :) Vynechal jsem klobásu a smažil na oleji takže byla čistě vegetariánská varianta. Spolu s mrkví osmahl též kousek celeru. Koření do polévky mírně nadrtím. Lépe pak vynikne chuť. Na místo majoránky a petrželky dal libeček. Super vychytávka je to zasypání krupičkou! Ve výsledku to polévku krásně zahustí.

:-)<3:yes::yes: výborná :-K

Nejlepší polívčička z růžičkové kapusty co znám :-K Právě mi voní v kuchyni <3

Mám moc ráda růžičkovou kapustu <3:yes:

Jana Dorazinová-Remková: ;-)

Tématické fráze:
polévka z růžičkové kapusty, polevka z ruzickove kapusty s klobasou, růžičková kapusta s klobásou, růžičková kapusta polévka, polevka ruzickovou kapustou a s klobásou, polévky recepty, polévka z růžičkové kapust s klobásou recept-top recepty, polévka z kapusticek s klobasou, růžičková kapusta polévka klobasou, polévka z ruzičkove z kapusty, polévka s růžičkovou kapustou, ocistenou ruzickovou kapusta, polévka kapustičky a klobása, smetanova polevka s růžičkové kapusty, růžičková kapusta recept, růžičková kapusta polévka videorecept, polěvka z rúžickové růžičkové kapusty s s klobásou, ruzickova kapusta s paprikovou klobasou, kapustová polévka z růžičkové kapusty s klobásou, polévka z růžičkové kapusty klobásou

Suroviny:
kapusta růžičková, sádlo, cibule, mrkev, klobása, brambory, česnek, krupice, sůl, pepř celý, koření nové koření, majoránka, petrželka, vývar zeleninový

Přidat fotografie receptu