Lilkové závitky na rýži

tejaja Kuchařka: tejaja

4 porce Zeleninová jídla 9 názorů

Suroviny

1 lilek
sekaná petrželová nebo celerová nať
1 cibule
2 stroužky česneku
1 konzerva rajčat
200 g rýže
300 ml vývaru
olej
sůl
Masová směs:
300 g mletého masa
1 vejce
1 lžička tymiánu
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všetky suroviny na mäsovú zmes dobre premiešame. Baklažán narežeme pozdĺžne na plátky hrubé asi 1 cm. Na suchej panvici opečieme z oboch strán, aby zmäkli. Plátky osolíme a posypeme sekanou vňaťou.

  2. Na každý plátok baklažánu uložíme časť mäsovej zmesi a stočíme. Paradajky rozmixujeme. Premiešame s ryžou a vývarom. V pekáči na troche oleja opražíme narezanú cibuľu a na plátky nakrájaný cesnak.

  3. Dáme na ňu paradajkovú zmes a na ňu rozložíme závitky. Zakryjeme a pečieme v rúre na 200°C asi 30-40 minút. Potom odkryjeme a zapečieme ešte 10 minút. Podávame obložené zeleninou alebo so zeleninovým šalátom.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Lilkové závitky na rýži

Tématické fráze: použití lilku závitky z baklažánu lilek s ryží

Zapomněl/a jsem heslo