Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 247 kJ / 537 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 31,37 g |
Tuky | 12,11 g |
Vláknina | 20,34 g |
Cholesterol | 48 mg |
Sodík | 1,25 g |
Sůl | 2,60 g |
Sacharidy | 70,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nakrájíme na tenké proužky a asi 15 minut ji opékáme na dvou lžících rozehřátého oleje dohněda.
Krok 2: Plátky masa dotenka rozklepeme, osolíme, opepříme a posypeme strouhankou. Na každý plátek položíme plátek slaniny a rozdělíme restovanou cibulku. Zavineme a spíchneme párátkem.
Krok 3: Uzenou krkovičku nakrájíme na kousky velikosti soust a všechno maso, závitky i krkovičku, obalíme v hladké mouce.
Krok 4: V kastrole rozehřejeme olej a veškeré maso na něm ze všech stran opečeme dohněda.
Krok 5: Podlijeme horkým vývarem do dvou třetin výšky závitků, přidáme dva stroužky česneku, které jsme oloupali a rozmáčkli plochou stranou nože a přikryté dusíme na nejnižší teplotě doměkka (asi hodinu a půl).
Krok 6: Maso občas obracíme, podléváme vývarem podle potřeby a přeléváme šťávou.
Hotové závitky i kousky uzeného vyjmeme a udržujeme v teple. Krok 7: Šťávu prudce vysmahneme na tuk, zasypeme dvěma lžícemi hladké mouky, opečeme dozlatova a zalijeme další dávkou horkého vývaru. Krok 8: Přidáme nasekané bylinky a na mírné teplotě prováříme asi 20 minut. Krok 9: Podáváme s bramborovými knedlíky nebo noky.
Hotové závitky i kousky uzeného vyjmeme a udržujeme v teple. Krok 7: Šťávu prudce vysmahneme na tuk, zasypeme dvěma lžícemi hladké mouky, opečeme dozlatova a zalijeme další dávkou horkého vývaru. Krok 8: Přidáme nasekané bylinky a na mírné teplotě prováříme asi 20 minut. Krok 9: Podáváme s bramborovými knedlíky nebo noky.
Zveřejněno 30. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové závitky s cibulovou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OJ9g
Moje poznámka
Vepřové závitky s cibulovou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OJ9g
Nejnovější recepty
Kuřecí paličky na smetaně
Přidáno před 34 minutami
Kokosová polévka se zázvorem
Přidáno před 2 hodinami
Nekynutý koláč s tvarohem, ovocem a drobenkou
Přidáno před 19 hodinami
Bramborové buchty
Přidáno před 22 hodinami
Hornické „řízky“
Přidáno 9. 2. 2025 09:00
Avokádový čoko krém s kysanou smetanou a pomerančem
Přidáno 8. 2. 2025 14:17
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Strakonické "štrúdle"
Neregistrovaný před 7 minutami
Rajská polévka
Neregistrovaný před 13 minutami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
Neregistrovaný před 16 minutami
Sypaná tvarohová buchta s ovocem II.
nelinka62 před 17 minutami
Brokolicová polévka
Neregistrovaný před 19 minutami
Babiččina kmínovka
Ucitelskej před 28 minutami
Kuřecí paličky na smetaně
Neregistrovaný před 32 minutami
Celozrnné housky
Neregistrovaný před 33 minutami
Maminčiny palačinky
Neregistrovaný před 33 minutami
Tip na přípravu špenátu
Neregistrovaný před 38 minutami
Tématické fráze:
vepřove zavitky,
vepřové závitky z krkovice,
vepřový závitek,
vepřové závitky recept,
závitky,
vepřove závitky recepty,
vepřové závitky plněné cibulí,
závitek,
závitky s cibulí,
vepřový závitek s cibulí,
závitky z vepřové krkovice,
závitky z krkovičky,
recepty rumunské kuchyně,
vepřové zavitek,
závitky z vepřového masa,
nejlepsi veprove zavitky,
speciality z veprove krkovice,
recept na vepřové závitky,
veprovezavitky,
recepty na vepřové závitky recept
Suroviny:
maso vepřové,
cibule,
slanina anglická,
krkovice uzená,
česnek,
strouhanka,
olej,
mouka hladká,
vývar masový,
pažitka,
petrželka,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (43)