Vepřové závitky s cibulovou náplní

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Vepřové maso 39 názorů

Suroviny

4 plátky vepřového masa (kýta, krkovice ap.)
250 g cibule
5 plátků anglické slaniny
100 g uzené krkovičky
2 stroužky česneku
4 lžíce strouhanky
olej
hladká mouka
horký masový vývar
1 lžíce sekané pažitky
1 lžíce sekané petrželky
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 38 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na tenké proužky a asi 15 minut ji opékáme na dvou lžících rozehřátého oleje dohněda.

  2. Plátky masa dotenka rozklepeme, osolíme, opepříme a posypeme strouhankou. Na každý plátek položíme plátek slaniny a rozdělíme restovanou cibulku. Zavineme a spíchneme párátkem.

  3. Uzenou krkovičku nakrájíme na kousky velikosti soust a všechno maso, závitky i krkovičku, obalíme v hladké mouce.

  4. V kastrole rozehřejeme olej a veškeré maso na něm opečeme dohněda.

  5. Podlijeme horkým vývarem do dvou třetin výšky závitků, přidáme dva stroužky česneku, které jsme oloupali a rozmáčkli plochou stranou nože a přikryté dusíme na nejnižší teplotě doměkka (asi hodinu a půl). Maso občas obracíme, podléváme vývarem podle potřeby a přeléváme šťávou.
    Hotové závitky i kousky uzeného vyjmeme a udržujeme v teple.

  6. Šťávu prudce vysmahneme na tuk, zasypeme dvěma lžícemi hladké mouky, opečeme dozlatova a zalijeme další dávkou horkého vývaru.

  7. Přidáme nasekané bylinky a na mírné teplotě prováříme asi 20 minut. Podáváme s bramborovými knedlíky nebo noky.

Poznámka

Recept jsem našla v kuchařce Speciality světových kuchyní, kde je zahrnutý do kuchyně rumunské. Ale podle mě chutná úplně česky...:-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 4 257 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové závitky s cibulovou náplní

  • Zuzana Zuzana(neregistrovaná)

    Recept je výborný. Jako finálový majstrštyk doporučuji omáčku zjemnit cca dvěma oříšky dobrého másla.

    Odpovědět

  • BlaV. BlaV.

    Vypadá to dobře, asi někdy vyzkouším, jen jsem zvyklá místo oleje používat sádlo, což by asi nemělo vadit?

    Odpovědět

  • Vámoši Tomáš Vámoši Tomáš(neregistrovaný)

    určite vyskúšam

    Odpovědět

  • Vámoši Tomáš Vámoši Tomáš(neregistrovaný)

    Tento recept určite vyskúšam,tečú mi slinky

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    misza: Míšo, ty mi dneska ale opravdu děláš radost...;-):yes: Kombinaci s karamelizovaným zelím jsi zvolila skvěle, určitě jste si pochutnali. Děkuju :-K:yes:

    Odpovědět

  • misza misza

    Elizo, dnes jsem dělala tyto závitky a ještě teď se olizujeme:-)) Vynikající. :-p Krkovičku jsem vynechala a do závitků jsem ještě přidala plátek moravského uzeného. Dávám ti +23 bodík:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Rebi a Andreo, já nevím...:-8 Dělala jsem podle předpisu a bylo to dobré. Ale asi by to bylo dobré i bez strouhanky.. Nakonec Jana R. píše, že na ni zapomněla a nic se nestalo. Nejlepší by bylo vyzkoušet obě možnosti současně a posoudit rozdíl... Jestli nezapomenu, někdy to udělám.;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    rebeka:Nechci psát za Eli,ale já jsem zrovna včera četla nějaký recept na závitky s cibukou a byla tam také strouhanka. Důvod ovšem nepsali,takže budu také ráda,když se ho dozvím. Možná pak lépe drží šťávu.

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    jakou roli tam má ta strouhanka:-?
    musí se tam dávat:-?

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Jendo, jsem moc potěšená, že jsi vybral tento recept a že jsi s ním uspěl a za fotky moc děkuji, jsou jako vždy půvabné.:-K A ty brambůrky jako příloha jsou skvělou volbou...:yes:
    Petro a Dano, přehlédla jsem vaše milé komentáře, zpětně za ně děkuji.:-)

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Eli, skvělé:-p:-p:yes:, místo anglické a uzené krkovičky jsem použil domácí uzený bůček:-p. Jako přílohu jsem zvolil brambory v majoránkové omáčce a dostal jsem velkou pochvalu;-):-8. http://www.toprecepty.cz/recept/21703-brambory-v-m...
    Přidal jsem pár fotek:-).

    Odpovědět

  • petrap petrap(neregistrovaný)

    v neděli byly závitky u nás na oběd a moc jsme si na nich pochutnali. :yes:

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    Elizo - báječná kombinace papání a ty fotečky - no nádhera, jak jinak :yes::-D

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Komu čest tomu čest :-K Pokud je fotek zbytečně moc tak je smáznu.Já chutnal při vaření a jsem "cibulovej" takže taky super, kompletní degustace bude zítra na oběd;-);-);-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Tak to mám radost, když se díky mně prostírá na stole vyhlášeného gurmeta a úspěšně...;-) Jsem nadšená, že synovi chutnalo...:-K
    Ivetko, nevšimla jsem si, promiň...Mám radost, že jsi vyzkoušela a napsala komentář. Děkuju za bod...:-)

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: vepřove zavitky vepřové závitky z krkovice vepřový závitek závitky vepřové závitky plněné cibulí závitek vepřové závitky recept závitky s cibulí vepřový závitek s cibulí závitky z vepřové krkovice závitky z krkovičky recepty rumunské kuchyně nejlepsi veprove zavitky speciality z veprove krkovice veprovezavitky vepřové závitky s brambory vepřove závitky recepty recept na závitky z vepřové krkovičky plněné vepřové závitky cim naplnit zavitek

Zapomněl/a jsem heslo