Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřenky z automatu Koruna

Hodnocení receptu je 4,5 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Karolina09 Karolina09

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 456 kJ /
587 kcal
Bílkoviny99,50 g
Tuky21,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 325 mg
Sodík 250 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mleté maso osolte a opepřete. Je-li hmota příliš hutná, přidejte studenou vodu nebo sádlo. Nechte asi 15 minut odpočinout. Krok 2: Z masa vytvořte placičky, spíš menší a vyšší. Na pánvi rozpalte sádlo a opečte vepřenky z obou stran. Krok 3: Podávejte s chlebem, tatarkou nebo hořčicí a cibulí.

Zveřejněno 3. 11. 2018

Poznámka autorky Karolina09

Vepřenky dělali v automatu Koruna, mleté údajně ředili vodou. Otec vzpomínal, jak na ně s máti chodili za dob studií. U obrovského tálu stála nerudná paní, potírala ho rozpuštěným sádlem a sázela na něj jednu za druhou. Bez vyzvání jste museli udat - hořčice nebo tatarka.

A druhý den - na sádle s výpekem topinky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AkYO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AkYO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Neni snad nikoho, kdo by na KORUNU nevzpominal se slzu v oku. Parky, bramboraky, veprenky, chlebicky, drzkova. A take lzice s diruu uprostred, aby je lide nekradli.

A co takhle pirohy na Nádraží Střed,to byl teprv mazec!

Překrásná vzpomínka na dáááávno prchlé mládí. Děkuju strašně moc. <3:-K

Drobek: jo...já teď na Václavák i ve dne jen s dvěma osobními strážci a večer k tomu dva zdivočelé rotvajlery:-D;-(

Eja57: Václavák je v současnosti směsicí středního východu a Afriky....:-//

Jsem pamětník, taky jsem na ně chodila. Zkusím, díky.<3
A hambáč jednou v životě, když tu McD začínal dole na Václaváku. Ze zvědavosti.:no: To radši vždycky tu karcinogenní klobásu, když tam ještě byly ty buřtstánky.

JanaHl: Na klobásu na Václavák v noci po flámu, to byla v 80. letech povinnost....

Karolina09: :-K:-D

Pamatuji, že se do masa přidávala také paprika. ;-)

Dajda: znám bez, také je to na nich vidět, že jsou světlé

Hezké retro! :-K
Pro NEpamětníky - kam se hrabe McD hambáč. Já zásadně s hořčicí, cibule....
Z mletého ve vaničce z hypersuper bych to tedy nezkoušela:-((, ale jinak ledová voda do mletého masa je dobrý trik, není to o šizení masa, ale o dosažení dobré konzistence.
Karol - dala bych si:-*

yanull: Dávám na mrazák, tak na hodinu, malou perlivou vodu a přidávám jí pak do kde čeho

yanull: tuky jsou všeobecně nositelem chuti, v Maďarsku na trzích prodávali x-druhů mleté papriky v sádle a i takový kmín nadrcený v hmoždíři, přidá-li se na závěr sádlo, získá jen na intenzitě.

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
vepřenky, václavské vepřenky, vepřenky z vepřového masa, vepřenky z václaváku, přidat ledovou tříšť do mletého masa, vepřenky recept, buřtstánky na václaváku, recept na vepřenky, recepty z mletého vepřového masa vepřenky, recepty z mletého masa veprenky, \"koruna\" na václaváku, vepřenky z václaváku

Suroviny:
maso vepřové mleté, sůl, pepř mletý, sádlo vepřové, chléb, tatarská omáčka, hořčice, cibule

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu