Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vrstvený aspik

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

13. 11. 2018 20:35

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota18 444 kJ / 4 408 kcal
Bílkoviny205,96 g
Tuky379,56 g
Vláknina16,00 g
Cholesterol2 563 mg
Sodík8 482 mg
Sůl20,59 g
Sacharidy34,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vrstvení záleží na fantazii. Většinou dělám - čirý aspik - okurka, 1/2 vejce, paprika nebo hrášek, jak se vejde - pak šunka plátková a naposled aspik se zeleninou a šunkou. Nebo - čirý aspik - okurka, paprika nebo hrášek - šunka plátková, 1/2 vejce, majonézový aspik - plátková šunka - aspik zeleninový. Musí se dodržovat zásada - aspik částečně zchladlý, příliš teplý by způsobil kontaminaci žloutkem z vajíčka a jednotlivé vrstvy by do sebe zapustily. Když je příliš studený, nespojí se. Moc neporadím, jsou to léta praxe, trvalo mi to nějakou dobu, výsledek je vždy dobrý, jen ta estetická stránka nemusí být to pravé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Ivana Ch

26. 2. 2019 23:28

:yes::yes::yes::yes::-K:-K

Dorabety

1. 12. 2018 23:13

Aspiky nejsou nic náročného. Dělám čas od času krom báboviček či mističek i dorty, stačí dodržet zásadu zrcadlového vzhledu, - skládat suroviny obráceně a také tak, aby se pod ně dostala tekutina - želatina, kterou stačí připravit dle návodu. Vždy mám výsledný výrobek na první dobrou

Karolina09

14. 11. 2018 16:32

klukodvody: Za dob studií jsem byla na praxi na ředitelství RaJ, za účelem vyhotovení elaborátu o kalkulaci cen počínaje IV. bez obsluhy konče I. Znala jsem to vše papírově. V té době mi ani nezajímalo, co jím, ale spíš s kým:-D. Teď mi víc zajímá, co jím

klukodvody

14. 11. 2018 14:31

Tak tohle je připomínka mého dávného mládí, kdy jsme museli v učení na studenou kuchyni a dělali se aspiky. Šéfka studené byla na aspiky ujetá a zdobily se aspiky s vykrajovanými vzory kytiček a podobně. Dodnes mám různá vykrajovátka a formičky. Hezká práce. :-K:-K:-K

Karolina09

13. 11. 2018 21:35

Anna Kocikova: U báboviček je to snadnější. Nebo to chce pomocníka, těch 12 kousků je maximum, co jde zvládnout v jedné osobě, právě kvůli té teplotě. To "rozkrojení" byl příliš velký teplotní rozdíl mezi vrstvami.

Anna Kocikova

13. 11. 2018 21:15

Aspik je u nás velice oblíbený a ty Tvé bábovičky vypadají moc hezky:-K:yes:
Jednou jsem také dělala vrstvený do silikonové formy srnčího hřbetu a po vyklopení se mi oddělil po celé délce v místě po prvním ztuhnutí...vypadalo to,jako kdybych ho úmyslně rozkrojila:-D Ty bábovičky budou určitě lepší:-8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: aspik vajíčko v aspiku aspik z moravanky aspik v prášku vajička v aspiku zeleninový aspik recept na aspik formicky na aspik aspik recept silvestrovský aspik šunkový aspik se zeleninou a vajíčkem šunka v aspiku recept aspiky recepty jak se dělá aspik vajíčka v aspiku recepty majonézový aspik aspik zeleninovy zeleninový aspik vajíčka recept aspik recept na aspik se šunkou zeleninou a s vejci

Suroviny: moravanka, vejce, šunka, majonéza, želatina prášková, ocet, sůl, cukr, vývar zeleninový

TopRecepty.cz

Vrstvený aspik

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/40j6