Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 650 kJ / 2 545 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 80,64 g |
Tuky | 42,93 g |
Vláknina | 21,30 g |
Cholesterol | 792 mg |
Sodík | 565 mg |
Sůl | 1,84 g |
Sacharidy | 448,45 g |
Postup přípravy
Vejce ušleháme s cukrem. Přidáváme pramínkem olej. Krok 2: Zašleháme zakysanou smetanu a mouku střídavě s mlékem.
Jednu třetinu těsta smícháme s kakaovo- perníkovou směsí. Obě těsta lijeme střídavě do středu formy.
(světlé těsto lijeme přes tmavé těsto).. Krok 3: Formu vložíme do trouby a pečeme na 170 stupňů cca 60 minut. Zkoušíme špejlí.
Moučník necháme chladnout cca 10 minut na mřížce a pak vyklopíme.
Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 16. 3. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perníkový mramorovaný chlebíček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0ZA7
Moje poznámka
Perníkový mramorovaný chlebíček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0ZA7
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 8 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 10 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 18 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Valašské frgály
bodie před 4 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 5 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 6 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 7 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 7 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 8 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 8 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 9 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 9 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 9 hodinami
Tématické fráze:
perníkový chlebíček
Suroviny:
vejce,
mouka rýžová,
cukr třtinový,
smetana zakysaná,
mléko,
olej,
koření do perníku,
kakao,
prášek do pečiva,
mouka
Komentáře (3)