Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domáci bagel s hovezím a skvelou medovo-horčičnou omáčkou

Pokud si raději pečete pečivo doma, vyzkoušejte domácí bagely. Spolu s hovězím masem a medovo-hořčičnou zálivkou se skvěle doplňují. Připravte skvělý oběd nebo večeři doma a rodina bude nadšená.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sislik

Náročný

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 314 kJ /
2 226 kcal
Bílkoviny190,40 g
Tuky64,78 g
Vláknina11,38 g
Cholesterol 587 mg
Sodík 6,15 g
Sůl14,91 g
Sacharidy214,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z drozdia, cukru, vlaznej vody a trochu mlieka si pripravime kvasok a nechame, nech sa nam drozdie zobudi. Krok 2: Hladkú a celozrnnú múku zmiešame v miske, pridáme asi 1 lyžičku soli a premiešame. Pridáme kvások, vajíčko a začneme miesiť. Postupne pridávame vodu, až kým nedostaneme hladké, vláčne cesto. Cesto vložíme do misky vytretej olejom, cesto zvrchu a zo strán jemne potrieme trochou oleja, misku prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme v teple vykysnúť minimálne 1
hodinu. Krok 3: Keď si cesto poriadne oddýchlo, rozdelíme ho na 4 častí. Každú časť spracujeme na valček dlhý asi 15 cm a jeho oba konce spojíme tak, aby sme dostali prstenec. Necháme ešte 30 minút vykysnúť. Krok 4: Rúru predhreme na 190 °C. Krok 5: Do väčšieho hrnca dáme vrieť vodu. Krok 6: Vykysnutý bagel vhodíme na 1 minutu do vriacej vody (ja som po 30 sekundach bagel vo vriacej vode otočila, nech sa prevarí aj horná časť), bagel vyberieme na papier na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom. Opakujeme so všetkými bagelmi. Krok 7: Vloźíme do predhriatej rúry a necháme piecť dozlatista asi 20 minút. Krok 8: No a po pečive prišla príprava druhej polovice receptu. Nemám zvyk hovädzie mäso pred opekaním soliť, ale už som tento postup niekde videla, tak reku, nadišiel ten správny okamih ho vyskúšať. Krok 9: Takže hovädzie mäso posolím z oboch strán. Rúru predhrejeme na 200 °C a zo skrinky si vyberieme pekáčik a alobal. Krok 10: Do panvice si šplechneme trošku oleja a počkáme, kým sa nerozohrejem. Hovädzie mäso zrýchla z oboch strán opečieme a vložíme do pekáčika. Krok 11: Celé prikryjeme alobalom a vložíme do predhriatej rúry na 8 minút. Po 8 minutach pekáčik vyberieme a necháme trošku vychladnúť. Krok 12: Kým bude mäsko hotové, vloźíme krémový syr spolu so strúhaným tvrdým syrom do menšieho hrnčeka a necháme roztopiť. Krok 13: Ak tomu treba pomôcť, môžme priliať trošičku mlieka. Ak chcete mať úplne hladkú omáčku, môžete ju krátko pomixovať. Syrovú omáčku odstavíme. Krok 14: Med zmiešame s dijonskou horčicou, pridáme nadrobno nakrájanú pažítku a celé primiešame k odstavenej syrovej omáčke. Krok 15: Kyslé uhorky nakrájame na kolieska. Lepene sušených paradajok nakrájame na pásiky. Krok 16: Šalát umyjeme pod studenou vodou a ručne ho natrháme na menšie kúsky. Krok 17: Hovädzie mäso nakrájame na kúsky, všetko podľa vlastnej nálady či veľkosti baglov. Krok 18: No a ideme do poslednej fáze. Bagel rozkrojíme na polovicu. Každú polovicu natrieme medovo-horčičovo-syrovou omáčkou. Krok 19: Pridáme kolieska kyslých uhoriek, pásiky sušených paradajok, kúsky šalátu. Krok 20: Na šalát poukladáme mäso nakrájané na kúsky a prikryjeme druhou polovicou pečiva.

Zveřejněno 5. 2. 2014

Poznámka autorky sislik

Bagle mozete samozrejme aj zakupit hotove, ale ked mate radi tak ako ja domacu vyrobu (nie je nic lepsie), mate aspon recept a postup :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domáci bagel s hovezím a skvelou medovo-horčičnou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8ADj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domáci bagel s hovezím a skvelou medovo-horčičnou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8ADj

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Snažil jsem se získat co nejvíce informací a nastudovat výrobu bagelů. Žádný výrobce nedává do těsta vejce a někteří dokonce zdůrazňují, že se jedná o bezvaječné těsto (bezvaječné pečivo).

Také vytváření kruhu stáčením "hada" je nezvyklé. Tradičním způsobem výroby je udělat bochánek, ten rukou zploštit, do středu zapíchnout druhý konec vařechy a kroužením vytvořit ten typický prstýnek.

jana j: tak som rada, ze sa to podarilo.....ale nabuduce skus radsej klasicky kvasok :-D

sislik::-O Nedalo mně to a zkusila jsem podle původního postupu - s olejem - a ono to funguje. Droždí se v tom oleji jakoby prohřeje, nekyne, ale potom s ostatními surovinami všechno dohoní - krásně těsto kyne. :-K:-K:-K Jenom nevím, jestli je ten výsledný efekt znát. Muselo by se porovnat a do toho se mně nechce. :-D

sislik: čo život, ale ten grupensex, furt se množej a množej :-D;-)

magdalenka: ano, neboj sa, mäsko sa pecie iba tak kratko...je to hovadzie a v tomto pripade mu neprospieva dlha tepelna uprava

cathleen: ahojte dievcata, prepacte, ze odpovedam az teraz....no, pokial nechcete nic riskovat, kvasok si spravte radsej klasickym sposobom....asi to aj pozmenim v recepte, aby ludia nemali zmatky. Drozdie je citlive a zive a nebudeme riskovat ich zivot, no nie dievcata? Urobte to radsej klasicky :-)

cathleen: snad se autorka ozve, jinak stránky má pěkné, to ano

spagetka: dát droždí do oleje by mělo mít nějaký smysl (mě osobně nic nenapadá). Kvasnice asi přežijí, ale jak jsem psala níž....

cathleen: myslíš tedy, že to s olejem nefunguje? Fakt jsem dávala různě dotazy, co s čím a jak a napsalo to jediné, že nesmí přijít do styku se solí.

magdalenka: magdi, dala jsem znova doslova dotaz na vyhledavač - co nesmí přijít do styku s droždím. jediná odpověď, kterou znáš i ty: sůl. Takže asi autorka bude mít pravdu a půjde to s olejem.

magdalenka: kvasinky jsou jednobuněčné organismy, které přijímají kyslík (i živiny) celým povrchem těla - obalené olejem to dělat nemůžou.....

spagetka: Aj tebe sa niečo zdá? Nejaké varovanie? Neviem si spomenúť, čo sa stane, ak olej obalí droždie...:-O

magdalenka: tak to by mě taky zajímalo, zda to vykyne, jasně polévky či pomazánky jsou o něčem jiném, ale tady by to mělo kynout. Snad autorka odpoví, hledala jsem na netu, ale nenašla odpověď

Prosím, neodpovedala si mi na otázku - naozaj je možné dávať droždie do oleja a tak ho oživiť?
A to mäso sa pečie len 8 minút?
Ď.

Bagely pečiem podľa http://www.toprecepty.cz/recept/10162-bagely/
V tvojom postupe ma však udivilo, ako postupuješ ty: do teplého oleja dáš cukor a droždie. Vždy som mala predstavu, že styk čerstvého droždia s olejom droždiu neprospieva.
Inak - tvoj výtvor vyzerá skvostne...:yes:

Tématické fráze:
bagel recept, recept na bagel, domácí bagel, recept bagel, bagel recepty, bagel, recept na domácí bagel, medovo hořčičná omáčka, domácí bagel recept, vepřový bagel recept, hovězí medovo hořčicová, bagel s masem, salát z medový horčičnou omačkou, recept na bagels, jak udělat bagel, bagels recept, bagel sezam

Suroviny:
mouka hladká, mouka celozrnná, droždí čerstvé, cukr krystal, olej rostlinný, voda, vejce, sůl, semínka sezamová, vejce, maso hovězí, hořčice dijonská, med, pažitka, sýr smetanový, sýr ementál, salát, okurky sterilované, rajče sušené

Přidat fotografie receptu