Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Citronový koláč s pusinkami

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

medanek medanek

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 367 kJ /
5 107 kcal
Bílkoviny108,12 g
Tuky215,93 g
Vláknina15,20 g
Cholesterol 662 mg
Sodík 494 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy675,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Citron a limetku pořádně kartáčkem vydrhneme a nakrájíme na tenká kolečka. Krok 2: Mouku, máslo, cukr zpracujeme v těsto, zabalíme do folie a dáme na 2 hodiny do lednice odpočinout. Krok 3: Mezi tím uděláme pusinky.
Bílky se solí šleháme, dokud nezačnou houstnout a pak přidáváme za stálého šlehání cukr po lžících a dál šleháme, až je sníh tuhý.
Za pomoci zdobícího sáčku uděláme na plech pusinky. Ty v troubě sušíme při 110 C° Krok 4: Odpočaté těsto vyválíme na 5 mm silný plát, přendáme do formy a pečeme cca 20 minut na 150-160 C° do růžova. Krok 5: Tvaroh, smetanu, cukr a esenci dáme do robotu a šleháme, až je krásně vše spojené a hladké.
Přidáme smetanu a necháme dál šlehat, dokud krém nezačne houstnout (15-20 minut).
Připravíme dortový ztužovač podle návodu na obalu a pomalu za stálého šlehání přiléváme ke krému. Krok 6: Vychladlý koláč naplníme krémem, urovnáme a dáme na pár hodin do lednice ztuhnout.
Hotový zdobíme plátky limetky, citronu, pusinkami a lístky máty.

Zveřejněno 30. 3. 2019

Poznámka autorky medanek

Zbylo mně těsto i krém, tak jsem ještě udělala malé koláčky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mx8A

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mx8A

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

nó,to je vidět na první pohled už ,,krásný nedělní koláček˝ a asi i moc chutný zároveň.:-K:yes:

malinab: Moc děkuji :-):-K

Ty jsi prostě dokonalá, ať dělám co dělám, nikdy se Ti nevyrovnám. Vždy to máš dokonale upravené a dokonale nafocené, smekám.......:yes::yes::yes:

RubyRom: To neříkej Romanko, Tvé recepty a příspěvky jsou vždy skvělé ve všech směrech a velice inspirativní. No prostě báječné :yes::-K:-K A moc Ti děkuji :-K:-*

Děvčata, moc děkuji za tak milé komenty a pochvaly.:-*Úplně se tady červenám;-):-)

opravdu krása:-), jako na výstavu :-K:yes:

JanaDorazinova: No, v časopise tým foodstylistů, který to fotí půl dne...a Nina to prostě uvaří, nafotí a hotovo:yes:

Eja57: Vím, její výtvory znám hodně důvěrně:-D

<3:yes: Moc hezké, jen já bych místo esence použila strouhanou kůru. Esence mi voní "uměle".

zizala: Máš pravdu žížalko, ale já dala esenci úmyslně, protože ten krém by nebyl už tak čistě bílý:-) jinak dávám všude taky citronovou kůru:-) A děkuji za názor a bodík:-K:-K:

Si sikovna a velmi... :-K

magdalenka: Moc děkuji za pochvalu i bodík :-K:-K:-*

Jedno krásnější než druhé, asi se mi líbí víc ty malé koláčky;-):-8:yes:

maris: Moc děkuji Maris, máš pravdu jsou takové barevnější a co je malé je milé:-D:-K:-K

Eja57:Děkuji , ano je to tak :-D:-K

Krásný :yes: :-K

MiskaM: Děkuji Misko :-K

Tématické fráze:
citronový koláč, citronový koláč recept, pusinky recept, recept na citronovy koláč z hodně citronu, cutronove pusinky, báječný citronový koláč, citronový koláč sněhové pusinky, ovocný koláč s pusinkami

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr moučkový, tvaroh, smetana zakysaná, cukr, smetana, ztužovač, limetka, citron, máta, bílek, cukr písek, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu