Sněhové pusinky s čokoládovou ganache

DomaJeDoma Kuchařka: DomaJeDoma

Doba přípravy: 1 h 6 porcí Cukroví , Pečené 0 názorů

Suroviny

5 bílků
špetka soli
lžička octa
lžička škrobu
130 g cukru krupice
vanilkový cukr
lžička strouhané citronové kůry
Na ganache :
500 ml smetany ke šlehání
lžíce másla
250 g hořké čokolády 75%
ovoce na ozdobu
cukr moučka na posypání
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Den předem svaříme šlehačky s čokoládou a máslem, při chladnutí občas zamícháme a dáme chladit
    do lednice. Bílky vyšlehat dopevna, cukr smícháme s vanilkovým cukrem a špetkou soli, postupně přišleháváme do sněhu. Nakonec opatrně vmícháme škrob, ocet a kůru.

  2. Troubu předehřejeme na 120 st., plechy vyložíme pečícím papírem. Připravíme sáček se zdobičkou, naplníme ho sněhem a tvoříme na plechu pusinky. Pečeme na uvedenou teplotu cca 40 minut, po upečení necháme u trouby lehce pootevřená dvířka a necháme plech ještě v troubě asi 5 minut chladnout.

  3. Ganache vyšleháme do krému, zdobičkou nastříkáme na pusinky, ozdobíme ovocem, pocukrujeme a necháme v lednici chvíli odležet a podáváme jako dezert.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 82 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sněhové pusinky s čokoládovou ganache

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: recept na sněhové pusinky sněhové pusinky

Zapomněl/a jsem heslo