Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 290 kJ / 3 893 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,15 g |
| Tuky | 148,47 g |
| Vláknina | 17,64 g |
| Cholesterol | 274 mg |
| Sodík | 213 mg |
| Sůl | 0,46 g |
| Sacharidy | 553,31 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve smícháme všechny suché ingredience (hladká mouka, cukr, kypř. pr. do perníku, kakao). Dále přidáme i zbytek a důkladně mícháme, dokud nevznikne lepkavé těsto.
Krok 2: Vymažeme a vysypeme pekáč (já vždy vymažu máslem a vysypu hrubou moukou, ale máslo jde zaměnit za olej a mouka může být i polohrubá). Rozehřejeme troubu na 180°. Těsto dáme do pekáče a pečeme přibližně 40 minut.
Krok 3: Po upečení perník vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Před podáváním na něj můžeme ještě dát nějakou z polev (čokoládovou polevu, citrónovou polevu) nebo ho poprášit cukrem moučkou.
Zveřejněno 9. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrníčkový nadýchaný perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qz2G
Moje poznámka
Hrníčkový nadýchaný perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qz2G
Nejnovější recepty
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 16 hodinami
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 16 hodinami
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 18 hodinami
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno před 19 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem
Přidáno před 20 hodinami
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z dýně hokaido
Monika146 před 50 minutami
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Jitkazmecka před 5 hodinami
Vepřové karé na špeku dušené v papiňáku
misula29 před 6 hodinami
Kuře pečené s brambory ve vývaru
Kajkajak před 10 hodinami
Rychlá celerová polévka
MoniTom před 11 hodinami
Polévka z uzeného masa
Kajkajak před 12 hodinami
Katův šleh a bramboráčky
scorpioon01 před 12 hodinami
Výborné lasagne
1.Ditouche před 13 hodinami
Rychlá thajská kari polévka s krevetami
blazeklubos57 před 13 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr,
olej,
mléko,
vejce,
kakao,
med,
prášek do perníku,
mandle
Komentáře (5)
Bývají tu i podobné fotky, ale ty jsou u postupu, ovšem hlavní je foto výsledného produktu. A známá věc je ta, že jíme i očima