Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kupte si obě naše kuchařky za 449 Kč (ušetříte 129 Kč)!

Do obchodu

Chocolate Fondant

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min

20 min (20 min příprava)

28. 3. 2011 15:25

Suroviny pro 2

2

Nutriční hodnoty

Energie4 065 kJ / 972 kcal
Bílkoviny18,46 g
Tuky55,89 g
Vláknina1,50 g
Cholesterol 599 mg
Sodík 114 mg
Sůl0,24 g
Sacharidy97,95 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Dortik se konzumuje horky, po stranach by mel byt upeceny a uvnitr tekuty. Takze po nakrojeni vas ceka prekvapeni v podobe horke cokolady.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Filip

30. 1. 2017 18:57

Klára: Hera máslo nenahradí. Tady jde o živočišný tuk a originální jemnost másla, která dělá to co je na té chuti super. Hera je v tomto případě jako kdybyste tam dali olej. Možná Vám to bude chutnat, ale je to jako když pravý vývar a kvalitní restování nahradíte kostkou. Prostě stane se z toho něco jiného.

Luckys

23. 1. 2017 13:24

ten recept je hrozně výborný<3.Doporučuju:-*:-*:-*:-*:yes::yes::yes:

Luckys

14. 1. 2017 15:45

Hrozně dobrý recept :-*

Bibinka

13. 3. 2013 12:07

Klára:Klárko, nejsem autor, ale já bych Heru použila bez problému, vždyť je to "vlastní sestra másla":-D:yes:

Klára

8. 2. 2013 18:24

Dala by se tam dát místo másla hera..:-?

misa

22. 7. 2012 08:49

a kdyby jsem to dala do papírových košíčku na muffiny myslíte že by se to mohlo podařit bo formičky na fondan nemám a specialní hrníčky do trouby taky ne dík :-)

katyvypl

27. 6. 2012 14:41

Petulka11: Ano, já je tak peču, mám větší silikonové formičky na muffiny, ty poctivě vymažu máslem a vysypu kakaem - pak jdou vyklopit jedna radost! :-):yes: A jinak i já přidávám receptík, jiný už nepoužívám, protože je velmi snadno zapamatovatelný. ;-)
100 g másla, 100 g čokolády se 70% kakaa, 100g cukru, 3 celá vejce, 50 g hladké mouky. Máslo rozpustím na plotně spolu s čokoládou, vejce si vyšlehám s cukrem, do kterých pak naliji tu čokoládu s máslem a přidám mouku - a hotovo. Peču přesně 10 minut, aby uvnitř čokoláda zůstala tekutá. :-p Dávka je na 4 velké muffiny, malých by bylo asi 6.

Frantiska

27. 6. 2012 14:05

Petulka: jen musis dat pozor pri vyklapeni, aby se ti neprotrhly a nevytekla cokalada ... ztrati se tak efekt pri zaboreni lzicky/vidlicky

ja mam min. 20x vyzkouseny tento recept a v me troube je pecu pri 230°C tak 6-7min a jsou z toho 4 babovicky http://blex.cz/nase-vyrobky/formy-pocinovane/formy... (testo davam tak max. do 3/4 formicky)
•110 g másla + víc na vymazání formiček
•110 g sladkohořké čokolády (jako je Valrhona)
•2 vejce
•2 žloutky
•4 lžíce cukru
•2 lžičky mouky + víc na formičky

Petulka11

27. 6. 2012 12:42

Myslíte, že by to šlo udělat v silikonových formičkách na muffiny? Nikdy jsem to nedělala, ale vypadá to tak luxusně, že to chci udělat synovi za vysvědčení.

-Kwacenka-

21. 5. 2012 20:00

Taky jsem dělala +1 bod a fotky ;-):yes::yes::yes::yes:

Simča

14. 3. 2012 18:55

Doporučuji fondant podávat s pistáciovou zmrzlinou a višněmi,je to pak ta pravá lahůdka:-p

RadkaS

22. 1. 2012 11:55

Eliis: Ja mam z keramiky co jde do trouby. S obycejnym hrneckem bych to asi neryskovala. nebo se daji koupit takove hlinene formycky nebo babovky.

Eliis

21. 1. 2012 20:30

Vypadá to opravdu nádherně, zítra ho vyzkouším :-), a je jedno jaké hrnečky použiji? Bojím se aby nepopraskaly :-/

spagetka

8. 1. 2012 15:21

Zlatka: Nemáš tak docela pravdu - dobu autorka uvádí stejnou - tedy 12 minut, co se týče teploty - každá trouba peče absolutně jinak avždy je nutné držet se vlastní trouby. Já to péci podle tebe 200°C, tak z toho mám uhlí. Takže jsem pekla při 175°C, protože už vím, co mi moje trouba vyvádí. Takže není to chyba autorky, ale ty musíš znát svou troubu, vždy to ber jen orientačně!!! Neexistují 2 stejné trouby téže značky, které pečou stejně. Prostě si to každý vlastník musí vychytat. ;-);-);-)

Zlatka

8. 1. 2012 15:05

Tak teplota i doba pečení absolutně neodpovídá. Chce to tak na 200 stupnů aspon 12 minut, jinak je to k ničemu.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: cokoladovy fondan recept čokoládový fondant čokoladovy fondant recept čokoládový fondán čokoládový fondant nebo suflé formičky na fondant čokoládové fondant recept na čokoládový fondant recept na čokoládový fondán čokoládové fondán formičky na fondán jak se dělá fondan recept čokoládový fondán fondant 2 porce fondant formičky čokoládové fondány čokoládový fondán recept v silikonovych formickach coko fondan recept čokoládová fondant čokoládový fondán - recept

Suroviny: máslo, vejce, žloutek, cukr krupice, mouka hladká, kakao, máslo

TopRecepty.cz

Chocolate Fondant

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m2jG