Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koláč s nutellovou duší

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jahoda jahoda

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 474 kJ /
3 459 kcal
Bílkoviny64,11 g
Tuky218,28 g
Vláknina11,50 g
Cholesterol 1,21 g
Sodík 429 mg
Sůl1,33 g
Sacharidy303,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo, cukr, vejce, mléko, skořici, ořechy, mouku + prášek do pečiva dejte do mísy a vše společně smíchejte vařečkou nebo nejlépe elektrickou metlou cca 1 – 2 minut. Krok 2: Téměř všechno těsto vlijte do formy, uhlaďte povrch a nanášejte Nutellu (buď přes igel.sáček, nebo prstem stírejte z malé lžičky malé kopečky). Zalijte opatrně rovnoměrně zbylým těstem a posypte rybízem nebo jiným kyselým ovocem. Krok 3: Pečte:
v kulaté formě (já měla Ø 25cm a piškot byl tedy ze 2 dávek po upečení vysoký 7cm) vyložené pečicím papírem. Krok 4: Normální trouba: 180°C - 1 hodina, 10 minut, horkovzdušná: 160°C – 1 hodina, 10 minut = vyzkoušet propíchnout špejlí, pokud je suchá, je upečeno. Pečte raději déle, piškot je vysoký. Krok 5: Po upečení nechat cca 10 minut chladnout ve formě. Krok 6: POZN.:Nutellu dávat co nejvýše, má snahu klesat ke dnu:-). Piškot je díky máslu hodně vláčný a skořice, Nutella,ořechy a ovoce mu dávají zajímavou perníkovou chuť:-). Cukru bylo původně v receptu 170 g, ale ubrala jsem, protože Nutella je hodně sladká a původně byly 4 lžičky skořice, taktéž jsem ubrala (ale kdo chce, může dělat podle původního receptu).

Zveřejněno 30. 4. 2010

Poznámka autorky jahoda

Zdroj: časopis Apetit

Bleskový moučník, smícháte vše dohromady...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláč s nutellovou duší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vv35

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláč s nutellovou duší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vv35

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Dnes jsem konečně recept vyzkoušela, koláč je doslova božský :-K (chybí tu slintající smajlík :-) ) jen místo rybízu, jsem tam vrzla borůvky

Jahudko, tve moucniky jsou vzdy uzasne. Ukladam a vyzkousim ;-):yes::yes:

Jahôdka, ja preto nepridávam múčniky...že je strašne ťažké sa tu v nich zorientovať, plus jeden múčnik môže mať 5 rôznych názvov, alebo mám iba obmenu (odlišuje sa o pár deka múky alebo počet vajec a pod.) a v neposlednom rade, nikdy by moje nevyzerali tak krásne, ako napr. tvoje.
Tie orechy - som rozmýšľala, či nemajú byť mierne pripečené, teda navrchu, ako u Helly, preto som sa ozvala. Ďakujem za odpoveď, pekný večer!

magdalenko, doplnila jsem do receptu - ano vše dohromady. Jednoduchá příprava a skvělý moučník.
Sleduji dnešní debatu ohledně receptu od Helly a vzpomínám si, že se takhle jmenoval ten koláč a já jsem právě ty ořechy dala do těsta pro lepší chuť, aby promastily korpus a aby se napovrchu nepřipalovaly.
A k těm podobným receptům - při dnešním počtu receptů je nejhorší přidávat recept, kde není žádná netradiční surovina. Zadám si např "ořech kaka smet"a vyjede 50 receptů. :-8
To vždycky čekám na odezvu, kdo se na mě vrhne a objeví, co já nenašla:-D:-K

Jahôdka, prosím, orechy zamiešať do cesta?

krásný koláček:-8,a ten rybízek :-K,moc hezká fotka:-K:yes:

Radko 1969, nám kousek zůstal do druhého dne a i tehdy to byla bašta. Mně rybíz zůstal na povrchu, možná s broskvemi je to ještě lepší:-) Radko fotka by nebyla? díky;-)

Kdyby jenom nádhera,je vynikající,včera jsem ho upekla.Akorát že jsem nemněla rybíz tak jsem nahoru nakrála broskve a super. :-K

Krásně to vypadá:yes:+15;-)

Koláči s nutellovou duší 14. bodík sluší :-p:-):yes:

Jéééžišku na křížku!!:-O Nádhera!!:yes::yes:

vypadá mňamóóóóózně...hned bych si dala...+:yes::-K:yes:

Určitě vyzkouším ,už teď se mi sbíhají sliny:-p

Dadulo, v původním receptu je na jednu dávku uvedená forma průměr 20cm. Já mám průměr 25cm a jak jsem udělala z jedné dávky, vylila do formy a bylo toho hrozně málo, chtěla jsem vyšší buchtu, tak jsem ještě jednu dávku přimíchala(výsledek výška 7cm buchta). Tak si to nějak přeber, záleží jak velkou máš formu.;-);-);-)

Takže všeho 2x víc? Nebo to stačí do klasické dortové formy na normální koláč?

Načíst další komentáře (7)

Tématické fráze:
pletený koláč s nutelou, kolac s nutelou, pletena buchta, nutela kolac, kolac nutela, nutella buchta, buchta z nutelly, řezy s nutelou, buchta s nutelou, buchta nutella, moučník s nutellou, buchta s nutellou, elektrická forma na minimuffiny, nutella 5 kg, moučníky s nutelou, pletený čoko koláč, pletená buchta s nutelou, recept buchta nutella, elektrická forma na minimuffiny recenze, moučník s nutelou

Suroviny:
nutella, máslo, cukr krupice, vejce, mouka hladká, prášek do pečiva, skořice, mléko, nutella, ořechy, rybíz

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu