Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 062 kJ / 971 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 165,06 g |
| Tuky | 18,10 g |
| Vláknina | 2,94 g |
| Cholesterol | 385 mg |
| Sodík | 1,08 g |
| Sůl | 2,61 g |
| Sacharidy | 36,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí prsa rozkrojíme každé vodorovně na 2 pláty, lehce jen klouby ruky naklepeme, osolíme z obou stran a potřeme prolisovaným česnekem. Necháme stranou.
Krok 2: Smícháme všechny omáčky a sůl. Do menšího rozehřátého rendlíku dáme olej a přidáme česnek. Když se rozvoní, přidáme med, vývar a všechny omáčky, promícháme a přivedeme k varu. Pak snížíme teplotu.
V hrnečku rozmícháme ve vodě škrob a vlijeme do omáčky, povaříme do potřebné hustoty (případně zředíme dle potřeby) a odstavíme. Krok 3: V misce rozmícháme směs na tempuru (vyplatí se koupit, z domácí směsi to nikdy není ono) s hodně studenou vodou do hustého těstíčka. V hluboké pánvi rozpálíme dostatečné množství oleje na smažení, řízky by měly plavat. Namáčíme připravené maso do těstíčka a pokryté z obou stran ihned vkládáme smažit. Těstíčko se krásně nafoukne a když se zpevní, otočíme a dosmažíme dozlatova i druhou stranu. Krok 4: Vyndáme na papírové utěrky odsát přebytečný tuk. Podáváme nakrájené na proužky přelité omáčkou (Čína) nebo s omáčkou a rýží zvlášť v mističkách (Vietnam).
V hrnečku rozmícháme ve vodě škrob a vlijeme do omáčky, povaříme do potřebné hustoty (případně zředíme dle potřeby) a odstavíme. Krok 3: V misce rozmícháme směs na tempuru (vyplatí se koupit, z domácí směsi to nikdy není ono) s hodně studenou vodou do hustého těstíčka. V hluboké pánvi rozpálíme dostatečné množství oleje na smažení, řízky by měly plavat. Namáčíme připravené maso do těstíčka a pokryté z obou stran ihned vkládáme smažit. Těstíčko se krásně nafoukne a když se zpevní, otočíme a dosmažíme dozlatova i druhou stranu. Krok 4: Vyndáme na papírové utěrky odsát přebytečný tuk. Podáváme nakrájené na proužky přelité omáčkou (Čína) nebo s omáčkou a rýží zvlášť v mističkách (Vietnam).
Zveřejněno 29. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Asijské křupavé kuřecí řízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6Ok7
Moje poznámka
Asijské křupavé kuřecí řízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6Ok7
Nejnovější recepty
Šťavnatí švábi
Přidáno před 6 hodinami
Těstoviny zapečené s brokolicí a šunkou
Přidáno před 9 hodinami
Kapustová polévka s houbami
Přidáno před 11 hodinami
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 14 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 15 hodinami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí kousky v zakysané smetaně s česnekem
MarketaAn před 19 minutami
Škvarkový koláč (placky)
Merylas před 2 hodinami
Indický Naan chléb
Vinka před 2 hodinami
Krupicová kaše
Roobass před 4 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 5 hodinami
Pikantní zeleninovo-těstovinový salát
Jan Nemec před 5 hodinami
Kuře na kari s jablky
hajibuni před 5 hodinami
Výborný makovec
Jan Nemec před 5 hodinami
Holandský sekaný vepřový řízek
Jan Nemec před 5 hodinami
Kuře na kari s ananasem
Jirka1986 před 5 hodinami
Suroviny:
prsa kuřecí,
sůl,
česnek,
voda,
olej,
olej,
česnek,
omáčka hoisin,
sriracha,
med,
vývar,
omáčka sojová sladká,
sůl,
škrob kukuřičný,
voda
Komentáře (9)
Málem jsem rcp "zasklil" jako jeden z dalších nezajímavých...
No ale, kdyby součástí názvu bylo slůvko TEMPURA, tak i mnozí jiní by hned věděli wcg, že