Linecké mandlové
Linecké cukroví asi nechybí na žádném vánočním stole. Asi každá rodina má svůj oblíbený recept, ale klasika našich babiček je těsto 3:2:1. V tomto receptu je část mouky nahrazena jemně mletou mandlovou moukou. Základem skvěle vypracovaného lineckého těsta jsou dobře vychlazené suroviny a rychlé zpracování těsta.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 034 kJ / 3 115 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 41,38 g |
Tuky | 189,98 g |
Vláknina | 11,10 g |
Cholesterol | 723 mg |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,03 g |
Sacharidy | 304,45 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 4. 12. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Linecké mandlové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qyMp
Moje poznámka
Linecké mandlové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qyMp
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 10 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 16 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 17 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 20 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno 6. 5. 2025 05:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Maďarská rybářova polévka Halászlé
gedzitka před 2 minutami
Chia pudink s ovocem
nasr.ferid před 39 minutami
Krémová cibulačka
IIvveettaa před 4 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 10 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 11 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 12 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 13 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 13 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 13 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 14 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mouka mandlová,
máslo,
cukr moučkový,
žloutek,
kůra citronová
Komentáře (8)
Má zkušenost z výroby makronek je, že z jádrovin jsou mandle nejméně aromatické
Zde je v těstě mandlí relativně malé množství
Tedy asi i zde to na chuti patrně nepoznáte a poznat to bude snad na struktuře upečených produktů