Linecké cukroví - recept z cukrářského učiliště
Linecké přesně takové, jak se učí na cukrářské škole, si můžete upéct i vy. Podle tohoto receptu to hravě zvládnete i pokud jste teprve začátečníci. Pusťte se do toho, třeba se právě tento recept stane vaším oblíbeným.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 009 kJ / 2 870 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,37 g |
Tuky | 165,25 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 885 mg |
Sodík | 31 mg |
Sůl | 0,07 g |
Sacharidy | 304,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy prosejeme mouku, cukr, přidáme změklé máslo (pokud není čas nechat povolit, je dobré ho nastrouhat na velkém struhadle) a žloutky.
Krok 2: Vypracujeme těsto a necháme minimálně 2 hodiny odležet v lednici.
Krok 3: Po vytažení z lednice těsto prohněteme na pomoučeném vále, aby se lépe rozvalovalo.
Krok 4: Vyválíme z něj na plát o tloušťce asi 3 mm a vykrajujeme z něj libovolné tvary, které klademe na plech vyložený pečicím papírem.
Krok 5: Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 8-10 minut a poté necháme vychladnout.
Krok 6: Po vychladnutí mažeme marmeládou. Pokud máte tužší marmeládu, je dobré ji rozšlehat, bude se lépe mazat.
Krok 7: Pocukrujeme, dáme do uzavíratelné krabice a necháme do druhého dne uležet. Pak je cukroví krásně měkké.
Zveřejněno 15. 12. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Linecké cukroví - recept z cukrářského učiliště
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MyPR
Moje poznámka
Linecké cukroví - recept z cukrářského učiliště
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MyPR
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 5 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 7 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 15 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Valašské frgály
bodie před 1 hodinou
Kapr na zelenině
Blofas před 3 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 3 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 4 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 5 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 5 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 5 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 6 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 6 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 6 hodinami
Suroviny:
máslo,
mouka hladká,
cukr moučkový,
žloutek,
marmeláda pikantní
Komentáře (3)
No, podobně se těsto na linecké dělá ve velkém v míchačkách s hákem po desítkách kg najednou
Hrozí ale spaření těsta
( Moje babička skvělá kuchařka by mě za změklé máslo do lineckého, podsypávání moukou a pečení dozlatova nepochválila...vždy studené máslo, nikdy nepodsypávat moukou a péct jen do bleda...ale už je to druhý recept na webu z učiliště se stejným postupem...)