Linecké cukroví - recept z cukrářského učiliště
Linecké přesně takové, jak se učí na cukrářské škole, si můžete upéct i vy. Podle tohoto receptu to hravě zvládnete i pokud jste teprve začátečníci. Pusťte se do toho, třeba se právě tento recept stane vaším oblíbeným.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 009 kJ / 2 870 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,37 g |
Tuky | 165,25 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 885 mg |
Sodík | 31 mg |
Sůl | 0,07 g |
Sacharidy | 304,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy prosejeme mouku, cukr, přidáme změklé máslo (pokud není čas nechat povolit, je dobré ho nastrouhat na velkém struhadle) a žloutky.
Krok 2: Vypracujeme těsto a necháme minimálně 2 hodiny odležet v lednici.
Krok 3: Po vytažení z lednice těsto prohněteme na pomoučeném vále, aby se lépe rozvalovalo.
Krok 4: Vyválíme z něj na plát o tloušťce asi 3 mm a vykrajujeme z něj libovolné tvary, které klademe na plech vyložený pečicím papírem.
Krok 5: Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 8-10 minut a poté necháme vychladnout.
Krok 6: Po vychladnutí mažeme marmeládou. Pokud máte tužší marmeládu, je dobré ji rozšlehat, bude se lépe mazat.
Krok 7: Pocukrujeme, dáme do uzavíratelné krabice a necháme do druhého dne uležet. Pak je cukroví krásně měkké.
Zveřejněno 15. 12. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Linecké cukroví - recept z cukrářského učiliště
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MyPR
Moje poznámka
Linecké cukroví - recept z cukrářského učiliště
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MyPR
Nejnovější recepty
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 10 minutami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 51 minutami
Dalgona sušenky
Přidáno před 1 hodinou
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno před 19 hodinami
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno před 23 hodinami
Letní koláč s třešněmi
Přidáno 8. 7. 2025 08:30
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční chlebíček
radekdolezal033 před 3 hodinami
Hovězí plátky na tymiánu
ZboSy před 3 hodinami
Vařená brokolice s česnekovo-bylinkovou omáčkou
brtna před 10 hodinami
Hamburská vepřová kýta
Zlatnice před 11 hodinami
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta
stefi.f47 před 12 hodinami
Cuketový perník
Markeeta před 12 hodinami
Bramborové vafle
Leontinka73 před 14 hodinami
Boloňská omáčka
DavidVolvo před 15 hodinami
Vepřové na houbách
Sahula před 15 hodinami
Suroviny:
máslo,
mouka hladká,
cukr moučkový,
žloutek,
marmeláda pikantní
Komentáře (5)
No, podobně se těsto na linecké dělá ve velkém v míchačkách s hákem po desítkách kg najednou
Hrozí ale spaření těsta
( Moje babička skvělá kuchařka by mě za změklé máslo do lineckého, podsypávání moukou a pečení dozlatova nepochválila...vždy studené máslo, nikdy nepodsypávat moukou a péct jen do bleda...ale už je to druhý recept na webu z učiliště se stejným postupem...)