Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Putimské vepřové nudličky

Hodnocení receptu je 5,0 (85×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Zatímco u víkendového oběda si rádi pochutnáte a máte většinou čas připravit složitější recept, v týdnu člověk hledá inspiraci v receptech, které jsou co nejrychlejší. Přesně takové jsou putimské vepřové nudličky se zeleninou a žampiony.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 374 kJ /
1 284 kcal
Bílkoviny140,06 g
Tuky52,13 g
Vláknina19,50 g
Cholesterol 304 mg
Sodík 1,31 g
Sůl3,00 g
Sacharidy56,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na menším množství rozpáleného oleje dohněda (lepší je přidávat maso postupně, abychom pánev příliš nezchladili, maso by se potom spíše dusilo). Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké klínky. Přisypeme ji k masu a restujeme dozlatova. Pokud použijeme čerstvé žampiony (což je samozřejmě lepší), oloupeme je, nakrájíme na plátky a přidáme zároveň s cibulí. Krok 3: Poté vložíme máslo, necháme rozpustit a zaprášíme hladkou moukou. Zasmahneme, zalijeme vývarem, přidáme rajský protlak a hořčici, promícháme, dosolíme a na mírné teplotě za občasného promíchání dusíme pod pokličkou zhruba 20 minut. Krok 4: Mezitím scedíme kapie a okurky nakrájíme na kolečka. Krok 5: Na závěr je přidáme do hotového pokrmu, promícháme, dochutíme worcesterem, přidáme dle chuti cukr (podle kyselosti rajského protlaku - průměrně tak lžičku až lžíci) a necháme prohřát. Podáváme s chlebem.

TIP: Rozdělení a použití vepřového masa.

Zveřejněno 29. 12. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Putimské vepřové nudličky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3vKQ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Putimské vepřové nudličky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3vKQ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Dnes jsem vařila k obědu, jen jsem vynechala okurku. Podávala jsem s hranolky a všichni chválili:-K<3.
Opravdu moc dobré:-)

Přidávám fotecku bez žampionů taky mnamka <3

Upoutal mě název, neboť Putim byla vlastně jen kousek od Ražic, kam jsme jezdily se sestrou k babičce a za Putimí další stanice Písek, kde byla druhá babička. Dvě stanice motoráčkem. Všechno jihočeské je mému srdci blízké, takže na nudličkách si určitě moc pochutnám.:-D

Uvařeno a bylo to moc dobrý :yes::yes:

:-)<3:yes::yes::-K

Vynikajúce! Dovolil som si pridať foto. Vďaka za recept! :yes:

Výborné:-)

Anna Kocikova: Stačí si ji uvařit:-8

Skvělý rychlý recept, po několika experimentech dávám přednost minimalistické variantě: olej, maso, cibule, rajský protlak, hořčice, vývar, cukr, worcester a pepř. Taky česnek nikdy neškodí :yes:

Lepší lečo!

Výborné. Moc jsme si pochutnaly. Doporučuji všem :-p:yes:

Pochutnali jsme si moc , syn s rýží , manžel s chlebem. Jen jsem nedala ty okurky.Rychlé a chutné, doporučuji vyzkoušet

Mám rád tyto směsky a ani tato nezklamala. Trochu jsem ji přiostřil a nemělo to chybu.

Vypadá to krásně! O víkendu jdu vařit,udělám k tomu rýži nebo pečené brambory:-)

Lenka Bursová 9. 4. 2016 11:15
Díky za recept...chlapákum mooocccc chutnalo:-p:-)

Načíst další komentáře (5)

Tématické fráze:
vepřové nudličky, putimské maso, putimský vepřový plátek, vepřové nudličky recept, putimský plátek, veprove nudlicky recepty, putimská směs, recept na vepřové nudličky, nudličky z kotlety, vepřové maso putimské, kotleta na nudličky, vepřové maso na nudličky, kotleta recepty na nudličky, putimská vepřová směs, putimský řízek, putimské vepřové maso, kotleta recept na nudličky, putimské masové nudličky, putinské vepřové nudličky, veprove nudlicky na okurkach

Suroviny:
maso vepřové, cibule, žampióny, okurky sterilované, kapie sterilovaná, hořčice, protlak rajčatový, máslo, mouka hladká, vývar masový, olej, cukr, omáčka worcesterová, pepř, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu