Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 113 kJ / 1 939 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,40 g |
Tuky | 20,60 g |
Vláknina | 10,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,80 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 372,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme si krém vyšleháním šlehačky, přimícháním mascarpone a vanilkového cukru - někdy ani nedávám, protože kakao i piškoty jsou sladké dost.
Krok 2: Piškoty namáčíme do chladného kakaa a vyskládáváme do formy. Na první vrstvu natřeme krém a poklademe plátky jahod. Dle výšky formy uděláme počet vrstev - mi vyšly 3 vrstvy piškotů.
Krok 3: Na poslední vrstvu krému nadekorujeme jahody a zasypeme kakaem.
Krok 4: V lednici necháme pořádně uležet.
Zveřejněno 8. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Letní dortík s kakaem a jahodami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xJYq
Moje poznámka
Letní dortík s kakaem a jahodami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xJYq
Nejnovější recepty
Meruňkové řezy s pudinkem
Přidáno před 5 hodinami
Banánová bábovka bez cukru
Přidáno před 6 hodinami
Chilli cukety
Přidáno před 9 hodinami
Cizrnové kari s brokolicí a rajčátky
Přidáno před 11 hodinami
Zeleninové lívance se sýrem
Přidáno 20. 6. 2025 21:08
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Přidáno 20. 6. 2025 21:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaný hrnečkový perník
pavla29 před 39 minutami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
IRBONA před 1 hodinou
Jahodový smetanový dort (mousse)
bretka před 1 hodinou
Knedlíky - blbouny s klevelou
MarketaAn před 1 hodinou
Závin z bramborového těsta plněný masem
Dasa18 před 2 hodinami
Drůbeží kostky v zelenině se slaninou
Bushmann před 3 hodinami
Bublanina
Levandule35 před 4 hodinami
Balkánská pomazánka
Jaroslav L. před 4 hodinami
Pomerančový dort z pohankové mouky
Majka214 před 5 hodinami
Bublanina s třešněmi (nebo jiným ovocem)
Kakoska před 6 hodinami
Suroviny:
piškoty cukrářské,
kakao,
mléko,
jahody,
mascarpone,
smetana ke šlehání,
cukr vanilkový
Komentáře (3)
Namísto namáčení SLADKÝCH piškotů do SLADKÉHO kakaa je namáčejte do SILNÉHO (alespoň 10g kávy na 1dcl vody) NESLAZENÉHO espressa a nechte piškoty (poté, kdy vrchní cukr pokud možno oklepete) "nasát" kávu. Před namáčením můžete do vychladlé kávy přidat mandlový likér, je to i pro děti slaboučké, ale chutné pro všechny.
Rozhodně nevynechejte mascarpone a do krému zkuste přidat čerstvou vanilku. Když porovnáte rozdíl, ten dětský přeslazený desert již nikdy nenazvete Tiramisu.