Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chléb BZLP, vždy povedený

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Mispulka1 Mispulka1

Snadný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 170 min

180 min (10 min příprava + 170 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 944 kJ /
2 138 kcal
Bílkoviny53,78 g
Tuky67,46 g
Vláknina18,20 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 4,15 g
Sůl10,21 g
Sacharidy319,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekárny nalijeme vlažnou vodu, přidáme sůl, cukr, olej, ocet a vejce. Krok 2: V míse smícháme všechny sypké suroviny, včetně droždí a koření. Krok 3: Sypkou směs nasypat do pekárny k mokré. Krok 4: Spustit program pro pečení bezlepkového chleba, můj trvá 2 hod 50 min.
Pokud se bude směs jevit příliš hustá, přilijeme během procesu míchání trochu vody. Po upečení nechávám cca 5 min ještě v pekárně "dojít", poté jde snadno vyklopit a vyndat míchací metličky.

Zveřejněno 23. 9. 2021

Poznámka autorky Mispulka1

Koření je uvedeno jako příklad, různě ho střídám. Stačí sáček droždí o 8 g, kdo má rád chléb nadýchanější, dejte 10 g sáček.

Mouku Nature´s Promise kupuji v Albertu.

Chléb vydrží dlouho měkký a nedrobí se.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chléb BZLP, vždy povedený

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VYNX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chléb BZLP, vždy povedený

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VYNX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Pozn.: směs na pečení tmavého chleba nemusí být natures promise (albert), psyllium (plantago ovata) seženete nejen v té lekárně ale i v super/hypermarketech :) jen dodávám :)

Děkuji za všímavost a upozornění, těch nul tam bylo opravdu víc, než být mělo. S původně uvedeným množstvím droždí bychom měli spíš recept na "Hrnečku vař".:-D

Chlebík vypadá krásně. V receptu je ale chyba v množství droždí - sáček má 8 - 10 g.

Suroviny:
mouka chlebová, jizerka, mouka hladká, chléb tmavý, droždí sušené, voda, vejce, psyllium, sůl, cukr krupice, ocet, olej olivový, koření,

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu