Kynuté knedlíky, které se vždy povedou

Přílohy Doba přípravy: 70 minut příprava , 30 minut tepelná úprava , bez doby kynutí 15 názorů

Přílohy Doba přípravy: 70 minut příprava , 30 minut tepelná úprava , bez doby kynutí 15 názorů

Suroviny 5-6 šišek

1 kg polohrubé mouky
500 ml mléka (i víc, podle potřeby)
1 kostka droždí
1 vejce
sůl
lžička cukru na kvásek

Postup přípravy receptu

  1. Do větší mísy nasypeme mouku, sůl, nalijeme vlažné mléko, přidáme vejce a připravený kvásek (část vlažného mléka + droždí + cukr promícháme a necháme asi 20 minut kynout). Kvásek připravíme předem, jelikož čekáme, než vzejde. Vše řádně prohněteme a necháme kynout cca 30-40 minut na teplém místě.

  2. Vytvoříme tři až čtyři šišky knedlíků a necháme je před vařením nakynout.

  3. Dáme vařit na páru. Vaříme cca 30 min.

Komentáře k receptu Kynuté knedlíky, které se vždy povedou

  • Dana.Z Dana.Z

    Jeden uvaren ve vodě 7+7 a druhy na páře 30 min. První chutnal super, na druhy už jsme byli moc plní. Z půlky dávky, 2 bochniky. Z jednoho se najedli 3 dospěli. :yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    patslad: odlejte si z toho množství trochu do hrnečku a tam dejte droždí,trošku cukru a nechte vzejít kvásek,tak bych to udělala já.;-)

    Odpovědět

  • patslad patslad

    Omlouvám se za hloupý dotaz - mléko je tam uvedeno jenom jednou, jaké množství mám použít na ten kvásek?

    Odpovědět

  • Pecule Pecule

    Zatím nejlepší knedlík... Jiný už dělat nebudu...dělala jsem z půlky dávky... A stačíto. Po vytáhnoutí jsem knedlík potřela ještě máslem a to je top????????

    Odpovědět

  • MIKIKE MIKIKE

    knedlíky jsou extra lehké jak peříčko, dělal jsem z půlky celozrnné mouky:yes: už nikdy nebudu je vařit ve vodě jen na páře

    Odpovědět

  • zdenka.s zdenka.s

    Tak jo , opravdu se povedly :-). Dělala jsem z poloviční dávky , čtyři šišky tak akorát po dvou do hrnce,vařila 7 minut z každé strany. A hurá, zvládla jsem i fotku :-D
    Jen nejsou až tak nadýchané , ale to nám nevadí .

    Odpovědět

  • Adelheid Adelheid

    Prosím jak přesně vařit knedlík? Ve vodě nebo nějak nad parou a jak dlouho tedy? Moc děkuji :-)

    Odpovědět

  • hudaska1 hudaska1

    Dělala jsem z poloviční dávky, i tak to byly dva obří knedle, ale vynikající a nadýchané :yes:

    Odpovědět

  • Hpytlik Hpytlik

    Jsou výborné. Jen přiště musím zadělat z menšího množství. 2 gigantům byl při vaření malý i oválný kastrol na husu:-D

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Marysia: koukla jsem na kostku droždí a má 42g;-)

    Odpovědět

  • Marysia Marysia

    kolik je gramu jedna kostka drozdi? bydlim v zahranici a tady jdou ty kostky dost velke

    Odpovědět

  • BlaV. BlaV.

    zkusím udělat knedlíky z polohrubé mouky, zatím jsem je dělala vždy jen z hrubé

    Odpovědět

  • jemmy jemmy(neregistrovaný)

    <3Podobne delavala knedliky moje kamaradky a byly vzdy moc dobre.:-K:yes:

    Odpovědět

  • IvettaG IvettaG (autorka receptu)

    cathleen: Ne :-) Nechávám kynout jen těsto cca 30-40 min. Poté už jen vytvořím šišky a dám vařit. Knedlíky jsou nadýchané a moc dobré ( tedy alespoň u nás si je pochvalují )

    Odpovědět

  • cathleen cathleen (moderátorka)

    Před vařením už knedlíky nekynou:-?

    Odpovědět

Tématické fráze: kynutý knedlík kynuté knedlíky kynuty knedlik recept jak na kynuté těsto na knedlíky aby byly nadýchané kynuté knedlíky recept domácí kynutý knedlík nadýchané kynuté knedlíky recept na kynuté knedlíky nejlepší kynutý knedlik nejlepší kynuté knedlíky kynute knedle kynuté knedle recept recept na kynuté knedle kynutý knedlík z polohrubé mouky knedlík kynuty kynuté knedlíky z polohrubé mouky nadýchaný kynutý knedlík knedlik kynuty recept recept kynuty knedlik domácí kynuté knedlíky