Cottage chléb
Recept ještě nebyl hodnocenCottage chléb je lehký, vláčný a výživný domácí chléb, který vyniká svou jemnou strukturou a příjemnou chutí díky přidanému cottage sýru. Jeho příprava je jednoduchá a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 515 kJ / 362 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 11,50 g |
Tuky | 2,00 g |
– nasycené | 0,40 g |
– nenasycené | 1,20 g |
–– mononenasycené | 0,20 g |
–– polynenasycené | 1,00 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 73,00 g |
– cukry | 5,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Cottage chléb je lehký, vláčný a výživný domácí chléb, který vyniká svou jemnou strukturou a příjemnou chutí díky přidanému cottage sýru. Jeho příprava je jednoduchá a…
Cesto rozdelime na dve alebo tri casti, vyvalkame do kruhu, vrch pomazeme rajcinovym pretlakom a pokladieme: Na pasiky nakrajana sunka, na kolieska nakrajane rajciny,…
Ve velké míse smícháme všechny suroviny. Těsto bude lepivé a řidší, než jste u kynutého těsta zvyklí, ale to vůbec nevadí. Mísu zakryjeme a necháme při pokojové teplotě…
Do mísy nasypeme mouku, na jednu stranu přidáme sůl, na druhou droždí. Zamícháme a přidáme máslo. Prsty promícháme jako bychom dělali drobenku. Poté přilijeme 2/3 vody a…
Suroviny vložíme do pekárny v uvedeném pořadí. Droždí rozdrobíme na mouku. Před posledním mícháním přidáme zbylé suroviny. Pečeme na program klasik "normální",…
Kvásek , vodu a mouku promícháme, misku překryjeme folií a dáme na teplé místo. Necháme zrát přibližně 4 h.Ke zralému kvásku prosijeme oba druhy mouky, přidáme sůl, olej…
Připravíme si kvásek.Do misky dáme mouku, sůl, kmín, semínka, promícháme, přidáme kvásek, podle potřeby vodu a zaděláme těsto, které necháme kynout.Po vykynutí vytvoříme…
Tekuté a poté sypké suroviny dáme do nádoby, po pípnutí přidáme semínka.Pekárnu nastavujeme na program Základní.
Do vody přidáme cukr a droždí, promícháme a necháme kvasinky 10 minut aktivovat.Do větší mísy prosejeme mouku, smícháme se solí a přidáme směs kvasinek a vody. Dobře…
Suroviny dáme do pečící formy v pořadí v jakém jsou popsány. Kvásek a chlebové koření smícháme s moukou. Na mouce uděláme důlek, do něho dáme cukr a navrh rozdrobíme…
Vodu se sladěnkou a droždím prošleháme, aby se kromě rozmíchání do směsi dostal i vzduch a vešleháme hladkou mouku – výsledné těstíčko je řídké a hlaďounké. Zakryté ho…
Kvásek, mouku a vlažnou vodu smícháme, přikryjeme folií a dáme na 10 - 12 hodin na teplé místo. Chia, slunečnicová semínka a vločky zalijeme horkou vodou, zakryjeme…
Lžíci kvásku, mouku a vodu promícháme, přikryjeme folií a necháme stát na teplém místě, až kvásek zdvojnásobí objem. Buď přes noc, nebo připravíme ráno a necháme do…
do pekarny vlozime vsechny ingredience, program testo, umotame rohliky, nechame 20min kynout na plechu. otreme vejcem, posypeme soli,makem,kminem jak kdo ma rad. Peceme…
Do vandlíka preosejeme múku, pridáme soľ, cukor, soda bicarbonu, rascu a premiešame.Do priehlbiny v múke dáme postrúhané zemiaky, cukor, rozmrvené droždie a zalejeme…
Do pekárny dáme tekuté suroviny a pak sypké. Program těsto. Po vykynutí nakrájíme na malé kousky, rozválíme, dáme plátek sýru, zabalíme a necháme asi 20 min vykynout.…
Nejprve si do vody dáme psylliové semínko, aby nám vznikla náhrada lepku. Aspoň na 10 minut, ale déle je lépe. V troše mléka rozmícháme droždí, přidáme trošku mouky a…
Dozlatova vypečené, na povrchu křupavé a vláčné uvnitř. Takové jsou tyto housky na hamburgery. Kynutí zabere sice více času, nicméně odměnou nám poté budou skvělé…
Program těsto. Hlídám zda těsto moc nelepí - dosypu trochu mouky, pokud se drolí, přileji trochu vody. Rozdělíme na 12 kousků a upleteme housky. Necháme na plechu…
Uděláme klasický kvásek a ze směsi mouky, mléka, másla a soli vymícháme těsto. Pozor na přelití kvásku, aby se "neutopil". Těsto by se nemělo lepit, po vypracování je…
Kvásek: do mísy dáme půl hrnku vlažné vody, lžičku cukru, lžíci hladké mouky, kostku droždí, promícháme a dáme na teplé místo asi na půl hodiny vzejít.Do kvásku…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí, jak je napsáno, program Klasik, kůrka střední, velikost větší. Po pípnutí přidáme semínka a česnek.
Do vody s cukrem jsem rozdrobila droždí a nechala vzejít kvásek. V kastrůlku jsem nechala rozpustit máslo. Do mísy jsem si vsypala odměřené mouky a sůl. Ale pro…
V pekárně jsem si upekla chléb: program normální, střední bochník, světlá kůrka (nehorkovzdušná střední). Pokud by jste chtěli bez pekárny, zadělejte kvásek a potom…