Kosmatice v banánovém těstíčku
Smažené kosmatice jsou pochoutkou už našich babiček. Ovšem zde je těsto na smažení vylepšeno přidáním banánu, který chuť smažených bezových květů ještě vylepšuje. Zkuste tuto kombinaci sami vyzkoušet.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 530 kJ / 366 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,50 g |
Tuky | 22,14 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 306 mg |
Sodík | 553 mg |
Sůl | 1,34 g |
Sacharidy | 26,94 g |
Postup přípravy
Krok 1: Čerstvě nasbírané bezové květy opatrně otřepeme a tím odstraníme případný drobný hmyz.
Krok 2: Banán na talířku rozmačkáme vidličkou. Dáme ho do hlubší nádobky a přidáme ostatní suroviny. Ručním elektrickým šlehačem ušleháme středně husté těstíčko.
Krok 3: Květy uchopíme za stonky, namočíme do těstíčka a položíme do pánve s rozehřátým olejem. Pozvolna smažíme 3-4 minuty do zlatavé barvy.
Krok 4: Poté nůžkami odstřihneme stonky, pomocí obracečky květy otočíme a opět pozvolna smažíme 3-4 minuty.
Krok 5: Během smažení po chvilce vidličkou květ nadzvedneme a zkontrolujeme barvu. Sladké těstíčko se rádo na okrajích rychle zabarvuje.
Krok 6: Usmažené květy dáme na kuchyňskou papírovou utěrku odsát přebytečný tuk a poté můžeme servírovat.
Zveřejněno 12. 6. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kosmatice v banánovém těstíčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2V3j
Moje poznámka
Kosmatice v banánovém těstíčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2V3j
Nejnovější recepty
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 4 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 4 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 4 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 4 hodinami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 5 hodinami
Domácí nočky se zeleninou na smetaně s kousky lososa
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený špenát
chocho před 1 hodinou
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 1 hodinou
Domácí rizoto
MarketaAn před 2 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 3 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 5 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 6 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 7 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 7 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 8 hodinami
Suroviny:
banán,
vejce,
šťáva citronová,
mouka hladká,
kůra citronová,
smetana,
sůl,
olej,
citron,
kůra citronová
Komentáře (7)
Původní plán byl banánové lívanečky,ale trochu se to zvrtlo.když manžel přinesl krásně husté bezové květy