Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 618 kJ / 148 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,13 g |
| Tuky | 8,61 g |
| Vláknina | 6,12 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 14 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 13,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na omastku trochu opeču na kolečka nakrájenou klobásu nebo párek.
Krok 2: K uzenině přidám cibuli nakrájenou na čtvrtky a pak na plátky. Měla by být růžová a měkoučká.
Krok 3: Následně do toho vmíchám na nudličky nakrájené zelené papriky, které v tom chvíli podusím.
Krok 4: V tom čase spařím a oloupu rajčata, nakrájím je a přidám je k paprikám.
Krok 5: Všechno spolu dusím (rajčata pustí šťávu, nebo podleju hrnkem nebo dvěma hrnky vody, podle toho, jak chci mít papriky měkké a kolik chci mít nakonec šťávy).
Krok 6: Osolím, opepřím a hotové zaliji dobrou šlehačkou.
Pokud chci víc, do šlehačky rozkvedlám trochu hladké mouky a všechno ještě chvíli povařím.
Pokud chci víc, do šlehačky rozkvedlám trochu hladké mouky a všechno ještě chvíli povařím.
Zveřejněno 17. 7. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lečo se smetanou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRQvP
Moje poznámka
Lečo se smetanou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRQvP
Nejnovější recepty
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 2 hodinami
Cuketový bramborák s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 2 hodinami
Mřížkový koláč s jablíčky
Přidáno před 3 hodinami
Jednohubky s olivami a mozzarellou
Přidáno před 3 hodinami
Ryba s medovo-hořčičnou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Kuře s ořechovou náplní
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 2 hodinami
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 2 hodinami
Bramborová polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Pizza z rohlíků
zonoro před 3 hodinami
Afrika řezy
hliboka před 3 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 4 hodinami
Francouzské palačinky
Kvittecko před 4 hodinami
Noky (špecle) knedlíčky bramborovo-dýňové
Tynaja před 4 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Kajkajak před 4 hodinami
Koka sušenky
habis před 5 hodinami
Suroviny:
rajče,
paprika čerstvá zelená,
klobása,
cibule,
slanina,
máslo,
sůl,
pepř,
smetana ke šlehání
Komentáře (7)
Ta pani na ty zeme vazby nemela, rc mela cca od roku 1950, uz ho znala od ni i moje mama. Ale jasne, muze mit ten puvod. A parek? Kdyz doma klobasu nemam, parek mi opravdu nevadi. Nebo kousek uzenyho. Jsem zvedava, jestli to nekdo vyzkousi
Znám, je to moc dobre. Původ bych tipla Slovensko, Maďarsko.
A určitě s dobrou klobáskou a ne párkem.