Drátenický guláš

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 2-3 hodiny v klasickém hrnci 3 porce Hovězí maso 25 názorů

Suroviny

500 g hovězí maso na guláš
1 červená cibule
2 žluté cibule
sůl
1/2 lžíce pálivé papriky
1 lžíce sladké papriky
lžička koření na guláš
1 chilli paprička
5 stroužků česneku
Na dohotovení:
1-2 lžíce sladké smetany
hladká mouka
voda
Na bramboráčky:
Klasické těsto na bramborové placky:
brambory
hladká mouka
česnek
vajíčko
sůl
pepř
majoránka
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve nakrájíme všechny cibule nahrubo a restujeme je na oleji dohněda.

  2. Pak přidáme maso, které promícháváme s cibulí, dokud nezačne pouštět hnědou šťávu. Přidáme papriky, koření na guláš, čili papričku, utřený česnek, sůl. Podlijeme vodou a dusíme za občasného promíchání doměkka. Pokud je potřeba, dolijeme vodu.

  3. Když je maso měkké, vyjmeme je z omáčky a dáme bokem. Omáčku přecedíme přes síto, zahustíme ji smetanou s troškou vody a hladkou moukou a cca 15 minut provaříme. Podáváme s houskovým knedlíkem a malými bramboráčky, které prokládáme knedlíkem.

Poznámka

Když jsme jeli minulý týden na Dušičky do Lechotic, cestou zpět jsme se stavili na oběd v Teplicích nad Bečvou do motorestu Vápenka. Dali jsme si tento guláš a strašně nám chutnal.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Drátenický guláš

  • JanaDorazinova JanaDorazinova(autorka receptu)

    Irule::-p;-):-D

    Odpovědět

  • Irule Irule

    :yes: no to zní dobře :-p:-p:-K

    Odpovědět

  • Bez dobrého koření, není dobré jídlo:;-)

    Odpovědět

  • Bez dobrého koření, není dobré jídlo Bez dobrého koření, není dobré jídlo(neregistrovaný)

    Jana Remkova: tak sa ospravedľnujem a ešte raz pekný deň
    idem si kúpiť nejaké čeststvé ryby aby som mal niečo na zub aj k vínu

    Odpovědět

  • Bez dobrého koření, není dobré jídlo: No, vy jste ale nepochopil(la), že můj komentář vůbec nesměroval na vás;-)

    Odpovědět

  • Bez dobrého koření, není dobré jídlo Bez dobrého koření, není dobré jídlo(neregistrovaný)

    Jana Remkova: prepáčte ale asi máte problém s pochopením napísaného textu ja som napísal "A čo sa týka korenín ja ich tiež používam" a nazvať najekú komerčnú koreniacu zmes dobrým korením je zvrhlé.

    Ak by ste riadne čítali čo som napísal dočítali by ste sa že "tie koreniace zmesy sú väčšinou už pomleté a tým pádom je ich chuť mdlá" ja viem že ste v českej republike a na slovensku na to zvyknutý a už nerozoznáte jednotlivé chute konkrétnych surovín, a preto ich väčšina ľudí pchá do jedla a nepáčia sa vám komentáre môjho typu. Ale keď si zoberiete glóbus a predstavíte si aké malinké (takmer ho nevidieť) je bývalé československo taká malá a bezvýznamná je aj česko slovenská kuchyňa.

    Pekný deň prajem

    Odpovědět

  • ľáďa ľáďa(neregistrovaná)

    Všichni kdo to kritizujete tak jste vedle. Správný je názor: Kolik kuchařů, tolik receptů. A když se někomu nějaký recept nelíbí, tak ať zveřejní svůj a druhé nesmyslně nepomlouvá.:-!

    Odpovědět

  • dzungila: Díky;-) Vždycky nezahušťuji, ale záleží, co vařím. Tady jsem rozhodně musela aspoň trochu. Nikdy mouku nepřeháním, hodně používám solamyl, ale guláš miluji a když už jsem dnes hřešila, protože jinak přílohy vůbec nejím, tak jsem si to uvařila tak, jak to miluji já a je mi úplně šuma fuk, jestli k tomu má někdo výhrady;-). Přece nikdy nikoho nenutím, aby si to uvařil! Někdo chce a vyzkouší, jiný ne. Ale tyhle řeči o masoxu, koření a podobně, ať mi prominou, jsou zcela mimo mísu. Bez dobrého koření, není dobré jídlo. Pouze se solí si rozhodně nevystačím;-)

    Odpovědět

  • dzungila dzungila

    Jani, já jsem taky na guláše a jestli se přidává mouka, či ne, je mi úplně fuk. Omáčku máš pěknou, tak jak má být a já bych jí moukou taky zahustila. Ostatně - tak je u nás, v Čechách, u všech omáček zvykem. A chválím kombinaci knedlíků a bramboráčků.;-):-p Jasnej bodík.:yes:

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    JOSEF:Dovolím si odpovědět za autorku, že guláš se jmenuje drátenický, zřejmě jste přehlédl písmeno r. A kdo to byli dráteníci, přikládám v odkazu. Je tam celá jejich historie a stránky se virtuálně otáčejí:
    http://www.dratenici.cz/dratenik_vzestup_a_pad/str...

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Pěkný drátenický guláš:-p:yes:

    Odpovědět

  • Hanča Hanča(neregistrovaná)

    I já souhlasím s kritickými připomínkami. Navíc- bramborové placky nejsou totéž co bramboráky.

    Odpovědět

  • casino: Koření na guláš: Snažím se tady přečíst to složení:
    Paprika gulášová, cibule sušená, česnek sušený, pepř, kmín, majoránka.
    Já jsem do guláše přidala cibuli a česnek, nedávala jsem kmín, pepř ani majoránku.

    Odpovědět

  • ruzena ruzena

    ....šel dráteník po ulici...bájo....a šel k Remkům na guláš...bájo....já bych šla také:-D:-D:-D:-Dmáš to holka jedlé:yes::-Dbodíkuju a na neregi se neohlížej:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • casino casino(neregistrovaný)

    ...konečně recept, kde autor netvrdí: Maso necháme zatáhnout, aby nepouštělo šťávu.
    ...smetanu do klasického guláše? Určitě vyzkouším, i když nevím co je to "koření na guláš"
    VÁPENKA? Znám. Zajímavé prostředí, přívětivá obsluha, dobré jídlo:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: motorest guláš čili gulaš motorest gulas recept gulas motorest drátenický hovězí guláš koření na guláš složení drátenický salát hovězí guláš s bramboráčky motorest recept koření do guláše drateničky čili gulaš recepty guláš s bramboráčky čili guláše recepty motorest gulas koreni do gulase slozeni recept na motorest gulas ciligulas guláš čili guláš recept