Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Drátenický guláš

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min

150 min (150 min příprava)

7. 11. 2013 12:52

Suroviny

Porce: 3 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 086 kJ / 738 kcal
Bílkoviny109,38 g
Tuky12,67 g
Vláknina19,54 g
Cholesterol 254 mg
Sodík 431 mg
Sůl1,04 g
Sacharidy42,24 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Když jsme jeli minulý týden na Dušičky do Lechotic, cestou zpět jsme se stavili na oběd v Teplicích nad Bečvou do motorestu Vápenka. Dali jsme si tento guláš a strašně nám chutnal.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

11. 11. 2013 12:35

Irule::-p;-):-D

Irule Irule

11. 11. 2013 11:25

:yes: no to zní dobře :-p:-p:-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 11. 2013 11:46

Bez dobrého koření, není dobré jídlo:;-)

Bez dobrého koření, není dobré jídlo

8. 11. 2013 09:11

Jana Remkova: tak sa ospravedľnujem a ešte raz pekný deň
idem si kúpiť nejaké čeststvé ryby aby som mal niečo na zub aj k vínu

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 11. 2013 08:54

Bez dobrého koření, není dobré jídlo: No, vy jste ale nepochopil(la), že můj komentář vůbec nesměroval na vás;-)

Bez dobrého koření, není dobré jídlo

8. 11. 2013 08:49

Jana Remkova: prepáčte ale asi máte problém s pochopením napísaného textu ja som napísal "A čo sa týka korenín ja ich tiež používam" a nazvať najekú komerčnú koreniacu zmes dobrým korením je zvrhlé.

Ak by ste riadne čítali čo som napísal dočítali by ste sa že "tie koreniace zmesy sú väčšinou už pomleté a tým pádom je ich chuť mdlá" ja viem že ste v českej republike a na slovensku na to zvyknutý a už nerozoznáte jednotlivé chute konkrétnych surovín, a preto ich väčšina ľudí pchá do jedla a nepáčia sa vám komentáre môjho typu. Ale keď si zoberiete glóbus a predstavíte si aké malinké (takmer ho nevidieť) je bývalé československo taká malá a bezvýznamná je aj česko slovenská kuchyňa.

Pekný deň prajem

ľáďa

8. 11. 2013 05:07

Všichni kdo to kritizujete tak jste vedle. Správný je názor: Kolik kuchařů, tolik receptů. A když se někomu nějaký recept nelíbí, tak ať zveřejní svůj a druhé nesmyslně nepomlouvá.:-!

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 11. 2013 23:12

dzungila: Díky;-) Vždycky nezahušťuji, ale záleží, co vařím. Tady jsem rozhodně musela aspoň trochu. Nikdy mouku nepřeháním, hodně používám solamyl, ale guláš miluji a když už jsem dnes hřešila, protože jinak přílohy vůbec nejím, tak jsem si to uvařila tak, jak to miluji já a je mi úplně šuma fuk, jestli k tomu má někdo výhrady;-). Přece nikdy nikoho nenutím, aby si to uvařil! Někdo chce a vyzkouší, jiný ne. Ale tyhle řeči o masoxu, koření a podobně, ať mi prominou, jsou zcela mimo mísu. Bez dobrého koření, není dobré jídlo. Pouze se solí si rozhodně nevystačím;-)

dzungila

7. 11. 2013 22:22

Jani, já jsem taky na guláše a jestli se přidává mouka, či ne, je mi úplně fuk. Omáčku máš pěknou, tak jak má být a já bych jí moukou taky zahustila. Ostatně - tak je u nás, v Čechách, u všech omáček zvykem. A chválím kombinaci knedlíků a bramboráčků.;-):-p Jasnej bodík.:yes:

yanull yanull

7. 11. 2013 19:28

JOSEF:Dovolím si odpovědět za autorku, že guláš se jmenuje drátenický, zřejmě jste přehlédl písmeno r. A kdo to byli dráteníci, přikládám v odkazu. Je tam celá jejich historie a stránky se virtuálně otáčejí:
http://www.dratenici.cz/dratenik_vzestup_a_pad/str...

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

7. 11. 2013 18:00

Pěkný drátenický guláš:-p:yes:

Hanča

7. 11. 2013 17:52

I já souhlasím s kritickými připomínkami. Navíc- bramborové placky nejsou totéž co bramboráky.

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 11. 2013 16:42

casino: Koření na guláš: Snažím se tady přečíst to složení:
Paprika gulášová, cibule sušená, česnek sušený, pepř, kmín, majoránka.
Já jsem do guláše přidala cibuli a česnek, nedávala jsem kmín, pepř ani majoránku.

ruzena ruzena

7. 11. 2013 16:35

....šel dráteník po ulici...bájo....a šel k Remkům na guláš...bájo....já bych šla také:-D:-D:-D:-Dmáš to holka jedlé:yes::-Dbodíkuju a na neregi se neohlížej:-D:-D:-D

casino

7. 11. 2013 15:01

...konečně recept, kde autor netvrdí: Maso necháme zatáhnout, aby nepouštělo šťávu.
...smetanu do klasického guláše? Určitě vyzkouším, i když nevím co je to "koření na guláš"
VÁPENKA? Znám. Zajímavé prostředí, přívětivá obsluha, dobré jídlo:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: motorest guláš čili gulaš motorest gulas recept gulas motorest drátenický hovězí guláš koření na guláš složení drátenický salát hovězí guláš s bramboráčky motorest recept koření do guláše drateničky čili gulaš recepty guláš s bramboráčky čili guláše recepty motorest gulas koreni do gulase slozeni recept na motorest gulas ciligulas guláš čili guláš recept

Suroviny: maso hovězí na guláš, cibule červená, cibule, sůl, paprika sušená pálivá, paprika sušená sladká, koření na guláš, chilli paprika čerstvá, česnek, smetana sladká, mouka hladká, voda, brambory, mouka hladká, česnek, vejce, sůl, pepř, majoránka

TopRecepty.cz

Drátenický guláš

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wxPX