Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomerančové crinkles sušenky

Crinkles jsou velmi oblíbené křehké sušenky, které se doslova rozplývají na jazyku. Nejčastěji se setkáváme s jejich čokoládovou verzí. Zkuste si podle našeho receptu upéct i svěží pomerančovou variantu těchto sušenek. Jsou vynikající a vydrží i 14 dnů.

Hodnocení receptu je 4,3 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

davidstaufcik

Středně náročný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 10 min

25 min (15 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Z 1 pomeranče nastrouháme kůru najemno a promícháme ji se 100 g cukru krupice. Krok 2: Změklé máslo vyšleháme s pomerančovým cukrem, přidáme vejce a šťávu z 1/2 pomeranče. Šleháme do pěny a postupně přimícháváme hladkou mouku s kypřicím práškem. Krok 3: Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici odpočinout alespoň 1 hodinu. Krok 4: Z těsta tvoříme kuličky, které obalujeme nejprve v krupicovém cukru, a následně i v moučkovém. Krok 5: Kuličky klademe na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 10 minut na 180 °C.

TIP: Crincles - rady pro jejich přípravu

Zveřejněno 1. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRvmY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRvmY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Výborné,jen se nesmí nechat moc dlouho..pak chutná uměle, díky pomeranče to mě zklamalo,pekla jsem 2 týdny před Vánoci a kromě ochutnávky,muselo vše do koše. Jinak po upečení dva dny výborné

Včera jsem je upekla, s těstem se velice dobře pracuje, jen je potřeba odhadnout pomerančovou šťávu, já jí dala asi trochu víc, proto jsem přidávala i mouku :) vyšlo mi 30 velkých crinkles, příště je musím dělat menší 😅 voní po pomeranči, na chuti se krásně propojí cukr a kyselost 😋

Crinkles peču většinou dýňové, ale pomerančové také vypadají zajímavě :-) Určitě vyzkouším.

Suroviny:
máslo, cukr krupice, pomeranče, vejce, kypřící prášek do pečiva, mouka hladká, cukr krupice, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu