Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Dokřupava pečené chutné kuřecí stehýnko bez hlídání a zbytečného tuku nám dopřeje příprava v oblíbeném kuchyňském přístroji. Horkovzdušná fritéza je tu přínosem pro zdravou přípravu smažených pokrmů a výborným pomocníkem.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 715 kJ / 171 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,02 g |
Tuky | 18,96 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 8 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,02 g |
Postup přípravy
Stehna opláchneme, osušíme a důkladně obalíme v oleji s kořením. Olej vetřeme i pod kůži. Krok 2: Do nádoby pod děrovaným košem horkovzdušné fritézy dáme vodu, zbylé koření a plátek másla. Krok 3: Na nádobu umístíme děrovaný koš a do něj položíme kůží dospod stehna. Koš zasuneme do přístroje horkovzdušné fritézy, teplotu nastavíme na 175 °C a časovač na 25 minut. Krok 4: Poté koš vyjmeme, stehna otočíme kůží nahoru a na každé položíme plátek másla.
Koš zasuneme do fritézy, teplotu nastavíme na 185 °C a časovač na 10 minut. Krok 5: Stehna na talíři přelijeme šťávou z fritézy a podáváme s přílohou podle chuti.
Zveřejněno 22. 7. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBrQY
Moje poznámka
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBrQY
Nejnovější recepty
Pizza košíčky
Přidáno před 7 hodinami
Švestková povidla s kořením
Přidáno před 21 hodinami
Krémové rizoto s houbami a slaninou
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí s pórkem a rajčaty
Přidáno před 21 hodinami
Lilkové placičky s mozzarellou
Přidáno 22. 8. 2025 16:00:02
Cuketová pomazánka
Přidáno 22. 8. 2025 11:01:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Aljašská treska s koprovou omáčkou
ZboSy před 13 minutami
Vaječný salát s řapíkatým celerem
ZboSy před 14 minutami
Rychlovka z krabích tyčinek
Klar98 před 24 minutami
Pomazánka z hokkaido dýně, s pažitkou a křenem
ZboSy před 24 minutami
Pečená švestková povidla
Houska68 před 35 minutami
Rajčatový salát s hermelínem a šunkou
Matlasak před 48 minutami
Kynuté těsto na cokoli
Nadezda76 před 3 hodinami
Vepřová kýta na slanině a majoránce
lidunka76 před 3 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
LuKrajKa před 4 hodinami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
David Salamánek před 4 hodinami
Suroviny:
stehno kuřecí,
olej,
koření zlaté kuře,
máslo,
voda
Komentáře (16)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0