Kynuté rohlíčky s uzeninou a sýrem

RubyRom Kuchařka: RubyRom

Slané pečivo 4 názory

Suroviny

200 g hladké mouky
200 g polohrubé mouky
1 sáček droždí + špetka cukru
1 vejce
300 ml vlahého mléka
60 ml oleje
1/2 lžičky soli
Náplň:
200 g pikantní uzeniny
2 cibule + trocha oleje
100 g strouhaného sýra
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme a orestujeme na oleji. Přidáme nakrájenou uzeninu, opečeme a necháme vychladnout. Rozmixujeme a přidáme strouhaný sýr, vše promícháme.

  2. Sáček droždí vsypeme do hrníčku a promícháme s troškou vlahého mléka, lžičkou mouky a špetkou cukru. Necháme 10 minut odstát, droždí nabyde.
    Mouku prosejeme do mísy, promícháme se solí a přidáme ostatní suroviny. Vypracujeme těsto a necháme vykynout.

  3. Pak těsto vyklopíme na pomoučený vál a rozdělíme ho na 4 díly. Každý díl rozválíme dokulata a rozdělíme na 8 trojúhelníků. Na širší stranu každého dílku dáme náplň a stočíme. Na plechu necháme ještě 15 minut kynout. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 st. dozlatova.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 137 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kynuté rohlíčky s uzeninou a sýrem

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    RubyRom: droždí je cítit hlavně tehdy, použije-li se ho zbytečně veliké množství. Na 500 g mouky ho stačí 1/4-1/2 kostky (podle toho, jak je těsto mastné a sladké) nebo půl sáčku sušeného ;-)

    Odpovědět

  • kustka kustka

    RubyRom: Díky.S tím sušeným droždím s vámi souhlasím-není cítit,také ho ráda používám ;-)

    Odpovědět

  • RubyRom RubyRom(autorka receptu)

    kustka: Děkuji. Kynout nechávám tak 3/4 - 1 hodinu, to poznáte sama až těsto zdvojnásobí svůj objem. Ale hodina stačí. Používám ráda sušené droždí, je vždy při ruce , těsto po něm pěkně kyne a nikdy není v těstě cítit. :-K

    Odpovědět

  • kustka kustka

    Nádhera<3 Prosím,jak dlouho to necháváte kynout?Díky:yes:

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo