Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nakládané ředkvičky

Pro ředkvičky je typická mírně štiplavá chuť. Jejich pěstování je nenáročné a nejlepší jsou ředkvičky čerstvě sklizené na jaře. Hodí se do pomazánek, salátů, ale můžete je také naložit do sladkokyselého nálevu. Poslouží pak jako skvělá příloha k masitým pokrmům.

Hodnocení receptu je 4,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Čistě oprané ředkvičky povaříme doměkka v mírně osolené vodě. Vodu slijeme a ředkvičky necháme v sítku okapat. Krok 2: Z uvedených surovin kromě křenu uvaříme nálev. Na dno sklenice dáme kolečko křenu, pak narovnáme ředkvičky a zalijeme vařícím nálevem. Krok 3: Zakryjeme víčky, nezavařujeme. Necháme vychladnout a uložíme na chladné místo. Podáváme jako přílohu k masitým pokrmům.

TIP: Jak připravit ředkvičkové pickles?

Zveřejněno 11. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládané ředkvičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OY50r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládané ředkvičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OY50r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
ředkvičky, voda, ocet vinný, cukr, sůl, tymián, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, křen

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu