Nakládané ředkvičky
Pro ředkvičky je typická mírně štiplavá chuť. Jejich pěstování je nenáročné a nejlepší jsou ředkvičky čerstvě sklizené na jaře. Hodí se do pomazánek, salátů, ale můžete je také naložit do sladkokyselého nálevu. Poslouží pak jako skvělá příloha k masitým pokrmům.
Postup přípravy
Krok 1: Čistě oprané ředkvičky povaříme doměkka v mírně osolené vodě. Vodu slijeme a ředkvičky necháme v sítku okapat.
Krok 2: Z uvedených surovin kromě křenu uvaříme nálev. Na dno sklenice dáme kolečko křenu, pak narovnáme ředkvičky a zalijeme vařícím nálevem.
Krok 3: Zakryjeme víčky, nezavařujeme. Necháme vychladnout a uložíme na chladné místo. Podáváme jako přílohu k masitým pokrmům.
Zveřejněno 11. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nakládané ředkvičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OY50r
Moje poznámka
Nakládané ředkvičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OY50r
Nejnovější recepty
Pivní cibulačka
Přidáno před 8 hodinami
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
Přidáno před 9 hodinami
Dvoubarevná vláčná bábovka
Přidáno před 13 hodinami
Králík s cibulovou omáčkou
Přidáno 7. 10. 2025 21:36:25
Mrkvová bábovka
Přidáno 7. 10. 2025 14:47:02
Bažantí stehna nadivoko
Přidáno 7. 10. 2025 11:29:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché vepřo-knedlo-zelo
VeronikaRob před 1 hodinou
Vláčný mrkvový dort
Ashelin před 3 hodinami
Kedlubnové zelí
Bernardy@telecom.cz před 4 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Komberec před 6 hodinami
Celerová pomazánka
Majkaa před 8 hodinami
Tažený štrúdl
MarekvariMiskovi před 8 hodinami
Dětská jablečná přesnídávka II
jana.kulkova před 9 hodinami
Suroviny:
ředkvičky,
voda,
ocet vinný,
cukr,
sůl,
tymián,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
křen
Komentáře (1)