Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Langoše (moje domácí)

Placky z kynutého těsta, původem pocházející z Maďarska, to jsou oblíbené langoše. Dříve se připravovaly z chlebového těsta a pekly v peci, my je dnes smažíme na oleji dozlatova a dochutíme nejčastěji česnekem, kečupem a strouhaným tvrdým sýrem.

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min Bez doby kynutí těsta

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava, Bez doby kynutí těsta)

28. 4. 2012 21:43

Suroviny pro 6 kusů

6 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie10 460 kJ / 2 500 kcal
Bílkoviny88,18 g
Tuky17,54 g
Vláknina20,93 g
Cholesterol 18 mg
Sodík 155 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy486,87 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Je lepší si "placky" připravit předem, smažení je rychlé!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Hana

5. 10. 2016 21:15

Langoše dělám už 25 let, v Maďarsku jsme se mohli (užrat). Recept jsem opsala někde od paní Božidary Turzonovové a je skvělý. Stačí z 1/2 kg mouky a zadělávám vodou. Je lehoučký, nafoukaný a nejlepší s česnekem v solené vodě, majonezou a sýrem. Na sladkou raději nezkouším, ale vím, že se dělají různě. Z 1kg mouky jsem pohostila 1/2 kempu. Bylo toho strašně moc a lidi si mysleli, že je v maringotce smažím na prodej, vonělo to všude, tak tam stáli ve frontě a dostali to zadarmo! :-D

Magdalena

24. 6. 2014 17:49

:-//:-//

Jenny

4. 6. 2012 20:36

před chvílí jsem je dodělala,jsou dobré,bohužel jsem nestihla vyfotit,seběhly se jako kobylky...:-));-)

Lenka

26. 5. 2012 09:15

Dneska se je pokusím podle Vašeho receptu udělat :-p:-p:-p:-):-):-)

aadulka aadulka

29. 4. 2012 18:23

Nynější maďarský "lángos" je placka z bramborového těsta osmažená na tuku. Loni jsme byli v Budapešti a odvezla jsem si s sebou recept na jejich langoše a pán říkal, že je doma nejčastěji konzumují s ovčím sýrem, koprem, se šunkou nebo se zelím. :-)
Jinak my langoše potíráme česnekem utřeným s máslem a navrch zakysanou smetanu s trochou soli a sýr :yes: Langoše jsou dobrota ;-)

magdalenka magdalenka

29. 4. 2012 15:22

:yes:

magdalenka magdalenka

29. 4. 2012 15:22

Jasne, kedysi sa langose piekli zo zbytkov chleboveho cesta a v peci na chleba. Dnesny langos sa smazi na oleji, jednoducho presiel zmenou... a podava sa s hocicim...napr. v kazdom madarskom stanku mate bohaty vyber, s cim chcete langos konzumovat, mne napr. chuti so struhanym syrom a smotanou...

pipre pipre

29. 4. 2012 15:13

Langoše mám ráda, ikdyž je jím velmi zřídka. Ale dovolím si polemizovat s verou (neregistrovanou) v tom, že se rozhodně nesypou strouhaným sýrem. Koukala jsem do encyklopedie o původu langošů. Je to maďarské jídlo, ale nejenže se mohou sypat strouhaným sýrem, ale třeba potřít i kyselou smetanou nebo lečem. Dají se používat i nasladko s marmeládu a šlehačkou. Myslím si, že záleží na každém, co na langoš dá a navíc autorka uvádí, že to jsou její domácí :-):yes::yes:

nofrona

29. 4. 2012 14:56

:yes::-p:-p

Iness Iness

29. 4. 2012 14:01

Další chytrolín :-//.
Vera.a
moc pěkné a jistě chutné :yes: Prostě langoš po česku;-)

vera

29. 4. 2012 13:26

Lángoš, je maďarské jídlo. Také se dělávalo na středním Slovensku. Když se pekl jednou za týden chleba v peci, tak se ze zbytků chlebového těsta udělali placky, které se daly péct do vychládající pece. Lángoše se po upečení potřely rozetřeným česnekem, případně se omastily sádlem. Rozhodně se nesypaly tvrdým, strouhaným sýrem a nepolévaly kečupem.

vseumel

29. 4. 2012 12:25

Langoš to je můj hřích pokaždé, když přijedu do Přerova 1 až 2 x za rok. Mohla bych se ho už konečně naučit. :-p:yes:

pipre pipre

29. 4. 2012 11:03

:yes::yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

28. 4. 2012 22:55

:-p:yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domaci langose česnek na langoše jak připravit česnek na langoše domácí langoše se zakysanou smetanou jak udelat cesnek na langose recept na domácí langoše česnekový potěr na langoše lángoš čím potřít langoše příprava langošu babiččiny recepty langoše hruškovy levné recepty langoše langose hruškovy langoše hruškovi langoše langoše s česnekem potěr na langoše langoše babiččiny recepty příprava langoše langose se zakysanou smetanou

Suroviny: mouka hladká, mléko, kvásek, droždí čerstvé, cukr, sůl, olej, česnek, kečup sladký, sýr strouhaný

TopRecepty.cz

Langoše (moje domácí)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lDJj