Pikantní nakládané ředkvičky

mojetara Kuchař:

Doba přípravy: 15 minut PT0H15M Studená kuchyně 6 názorů

21

Suroviny

1 svazek ředkviček – bratru 320 g
1 červená cibule
1 šálek octa (250 ml)
1 šálek vody (250 ml)
3 lžíce cukru
1 lžička medu
2 lžičky soli
2 lžičky chilli vloček
2 lžičky celého černého pepře
2 bobkové listy
2 lžičky semínek hořčice
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Ředkvičky nakrájíme na jemné plátky a naskládáme do sklenic.

  2. Smícháme vodu, ocet, cukr a sůl. Pro chuť můžeme přidat lžičku medu. Promícháme a přivedeme k varu. Odstavíme.

  3. Červenou cibuli nakrájíme na kolečka a dáme na horní vrstvu ředkviček.

  4. Na vrstvu červené cibule dáme lžičku chilli vloček, lžičku celého černého pepře a lžičku hořčičných semínek. Přidáme bobkový list. Množství nám vyšlo na dvě sklenice.

  5. Zalijeme ředkvičky zálivkou až po okraj sklenice a pevně uzavřeme. Necháme vychladit na pokojovou teplotu a pak uložíme do ledničky. Občas přetočíme dnem vzhůru a vrátíme zpět. Můžeme konzumovat okamžitě, ale v ledničce nám vydrží naložené ředkvičky několik dní i déle. Naložené ředkvičky podáváme třeba na sendviči nebo obloženém chlebu.

Poznámka

Ředkvičky do druhého dne změní barvu, jejich červeň zcela překryje bílou. Můžete vynechat červenou cibuli a přidat třeba česnek. Záleží na vaší chuti. Recept krok za krokem také na http://www.mojetara.cz/recipe/nakladane-redkvicky-...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pikantní nakládané ředkvičky

  • mojetara mojetara(autor receptu)

    Tonda: Tohle jsem nezkoušel, ale nejspíš jo. Tuším, že je to podobné. Až na ten med. No, zkusit se má všechno, že?!

    Odpovědět

  • Tonda Tonda(neregistrovaná)

    Nešlo by použít klasický nálev na okurky? Tonda

    Odpovědět

  • mojetara mojetara(autor receptu)

    nanny: Myslím, že se dá přidat cokoli peprného, ředkvičky to snesou. Ale vyzkoušené to nemám :-) Jestli se do toho pustíte, dejte zprávu, dík :-)

    Odpovědět

  • nanny nanny(neregistrovaný)

    mnam,mnam...cervenou cibuli nevynecham ale trochu cesneku pridam.neslo by neco podobneho i s krenem?<3:-K:yes:

    Odpovědět

  • mojetara mojetara(autor receptu)

    Jana Remkova: Dík, jeden z pokusů. Samotné jsou ostřejší, ale v kombinaci třeba na toastu fakt dobré. :-) Dneska opět potvrzeno. :-)

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    WAW!!!! Zajímavé! :-O

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: pikantní ředkvičky nakládané ředkvičky naložené ředkvičky nakladani redkvicky recept nakladane redkvicky nakládaná cibule v medu pikantní nakládaná cuketa recepty zavarene redkvicky pikantní nakládaný hermelín nalozena pikantni redkvicka redkvicky pikantni nakládaná bílá ředkev recept jak konzumovat ředikvičky ředkvičky

Zapomněl/a jsem heslo