

Vepřové ragú na citronovém tymiánu
Suroviny 4 porce
- 1/2 kg vepřové kýty
- 1/2 kg žluté cibule
- 10 snítek citronového tymiánu
- 1/2 litru masového vývaru
- sůl
- citronový pepř
- vepřové sádlo
Postup přípravy receptu
Vepřovou kýtu nakrájíme na silnější plátky a následně na kratší nudličky.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubší měsíčky
. Smícháme s masem a přidáme ze snítek obrané lístky citronového tymiánu. Vše osolíme a opepříme. Po promíchání těchto surovin necháme odležet cca 2 hodiny v chladu.
Do pánve Wok si dáme rozpustit dvě lžíce vepřového sádla. Jakmile je sádlo rozpálené vložíme maso s cibulí a za stálého míchání opékáme dokud cibule nezačne lehce zlátnout a maso nejeví známky opečení.
Podlijeme vývarem a necháme probublávat.
Rozvařující se cibule nám vytvoří lehce zahuštěnou omáčku. Jakmile je maso měkké tak podáváme s vařenou rýží nebo bramborem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřové ragú na citronovém tymiánu
-
když se mi konečně daří pěstovat tymián, tak Colombo přijde s citronovým, to aby se jeden zbláznil - paráááda
-
Jídlo vypadá báječně
+12
-
Citronový tymián mám v květináči
a ta kombinace s citronovým pepřem se mi moc líbí
-
Colombo65:nó Otíku, to vypadá moc dobře a má to hezkou barvičku. Máš krásnej 10.bod
-
-
Colombo65: o.k. díky Otto
-
varilamyskakasicku: z cibule
a citronového pepře
-
Paráda, z čeho je ta žlutá barva Otto, je to ten tymián, nebo něco jiného? Řekni nám to
-
Na první pohled jsem si říkala, tak tam bude kari, ale není. Ta barvička je od citronového tymiánu? Hezké
-
Citronový tymián mám letos poprvé na své bylinkové zahrádce, je skvostný
-
tak toto musí být pochoutka
-
neznám ani to, ani ono
, ale vysekávám další poklonu
a už toho nech, Otto, už mě od toho klanění se, bolí hřbet
parádní jídlo, opravdu.. smekám -
Citronový tymián neznám, ale i citronovou mátu jsem taky objevila až loni, ragú jo, to my rádi