Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Beránek se sněhovým kožíškem

Velikonočního beránka milují děti i dospělí. Zkuste letos váš tradiční recept vyměnit za nový. Připravte dětem beránka s krásným sněhovým kožíškem. Stačí ho po upečení ozdobit sladkým sněhem z bílků, ozdobit lentilkami a krátce zapéct.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 50 min

110 min (60 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Rozinky namočíme alespoň 2 hodiny předem do rumu. Krok 2: Formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Krok 3: Mouku promícháme s kypřicím práškem. Žloutky oddělíme od bílků. Krok 4: Žloutky ušleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem do pěny. Po lžících zašleháme olej a horkou vodu. Pak vmícháme prosátou mouku s kypřicím práškem, ořechy a rozinky namočené v rumu. Krok 5: Nakonec z bílků vyšleháme pevný sníh a opatrně ho vmícháme do těsta. Krok 6: Do připravené formy vlijeme těsto, přiklopíme vrchním dílem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 40–45 minut. Správné propečení těsta zkontrolujeme špejlí. Upečeného beránka vyklopíme a necháme vychladnout. Krok 7: Ze 3 bílků a moučkového cukru vyšleháme pevný sníh a pomocí zdobičky ho ozdobně naneseme na beránka. Krok 8: Ozdobíme lentilkami, vložíme do předehřáté trouby a krátce zapečeme, až sníh oschne a trochu ztuhne.

TIP: Druhy beránků - přehled možností

Zveřejněno 20. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYM4r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYM4r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (1)

Tedy, ten vypadá naprosto luxusně i určitě z něj nezbyl ani kousek! 👍🌺

Suroviny:
mouka polohrubá, kypřící prášek, vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, olej, voda, ořechy, rozinky, rum, máslo, mouka hrubá, bílek, cukr moučkový, lentilky

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]