Tiramisí želva

Vidlicka Kuchařka:

Doba přípravy: 1,5 hod. PT1H30M 8 porcí Moučníky , Nepečené a mražené 6 názorů

57
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Suroviny

1 a 1/2 velkéh balení dětských piškotů
Kávo:
1 a 1/2 hrnku (250 ml) silné rozpustné kávy
2 lžíce rumu
lžíce cukru
lžíce krémového likéru (vaječňák, Baileys..)
Krém:
250 g mascarpone
200 g smetany ke šlehání
250 g odtučněného měkkého tvarohu
1/2 velkého bílého jogurtu
1 vanilkový cukr, zbytek cukru dle chuti
banán
meruňková marmeláda
tmavé kakao
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme kávu, přidáme likér, rum a cukr a necháme mírně zchladnout.

  2. Mísu vyložíme potravinářskou folií a do ní skládáme oblou stranou dolů piškoty namočené v kávě tak, aby se mírně překrývaly.

  3. Krém vytvoříme vyšleháním šlehačky a přidáním ostatních ingrediencí. Na piškoty naneseme vrstvu krému, aby se však nedotýkal mísy. Na krém navrstvíme další piškoty, které nenamáčíme, ale potíráme marmeládou a pocákáme kávou. Dále opět piškoty v kávě, krém a na to kolečka banánu, krém a končíme opět piškoty s kávou. Posypeme kakaem a necháme vychladit přes noc v ledničce. Vyklopíme.

Poznámka

Dělala jsem mamince ke dni matek :-D Přidám ještě fotku řezu až se do něj pustíme :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky


Ohodnoťte recept: Tiramisí želva

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo