Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 241 kJ / 1 970 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 44,66 g |
| Tuky | 75,03 g |
| Vláknina | 4,10 g |
| Cholesterol | 1,01 g |
| Sodík | 392 mg |
| Sůl | 1,03 g |
| Sacharidy | 276,86 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky rozšleháte s horkou vodou, přidáte moučkový cukr a ušleháte do pěny. Po částech vmícháte mouku a kypřící prášek. Z bílků ušleháte tuhý sníh, všleháte vanilkový cukr a sníh opatrně vmícháte do žloutkové hmoty.
Krok 2: Těsto rozetřete na plech vyložený pečícím papírem a v troubě vyhřáté na zhruba 200°C upečete. Ještě horký plát svinete pomocí navlhčené utěrky do rolády a necháte zchladnout.
Krok 3: Mezitím si připravíte náplň: jahodovou šťávu smícháte s moučkovým a vanilkovým cukrem a směs zahřejete. Želatinu namočíte do studené vody, po chvilku vymačkáte a rozmícháte v horké šťávě (želatina musí být zcela rozpuštěná). Smetanu ušleháte a promícháte s chladnoucí želatinou.
Krok 4: Roládu rozbalíte, naplníte jahodovou hmotou, rychle stočíte a dáte na chvíli do ledničky. Potom rozkrájíte a zdobíte šlehačkou, čerstvými jahodami a meduňkou.
Zveřejněno 8. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodová roládka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z2q
Moje poznámka
Jahodová roládka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z2q
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 5 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 9 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sekaná pečeně
bobnak před 15 minutami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 26 minutami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 35 minutami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 1 hodinou
Candát po vsetínsku
Mirrika před 1 hodinou
Vepřové nudličky na černém pivu s žampiony
Martin91 před 1 hodinou
Oříškovočokoládová bábovka
Vmira před 1 hodinou
Vánočka moje oblíbená
Mirous před 1 hodinou
Babiččina kapustnica
Kajkajak před 2 hodinami
Šunkofleky
Kajkajak před 2 hodinami
Tématické fráze:
jahodová roláda,
jahodová roláda recept,
jahodová náplň,
jahodová náplň do rolády,
jahodové rolády,
recept jahodová roláda,
nejlepší jahodová roláda,
recepty jahodová roláda,
roláda s jahodovou šlehačkou,
jahodová slehačka,
jahodová slehačka,
dobrá jahodová roláda,
recept na roladu s cerstvych jahod,
rulada se šlehačkou,
dobrá a rychlá jahodová roláda,
jahdová roláda,
rulada s malinami,
jahodová roáda,
jahodová ruláda,
receprt jahodová roláda
Suroviny:
žloutek,
voda,
cukr moučkový,
mouka hrubá,
kypřící prášek do pečiva,
bílek,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
šťáva jahodová,
cukr vanilkový,
želatina,
smetana ke šlehání,
šlehačka,
jahody,
meduňka
Komentáře (2)