

Chalupářský kuřecí špíz
Suroviny
- NA 4 PORCE:
- 2 balení kuřecích medailonků
- 1,25 l vody
- 2 lžičky soli
- 20 g másla
- 4 brambory
- 8 hlaviček tvrdých žampionů
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 větší cibule
- 120 g slaniny
Postup přípravy receptu
Brambory uvaříme ve slupce, zeleninu a žampiony spaříme v horké vodě. Předem připravené medailonky pokrájíme a opečeme z obou stran na másle.
Vychladlé napichujeme střídavě se zeleninou a většími kousky brambor ve slupce na špízové jehly či dřevěné špejle.
Zprudka opékáme na oleji a hotový špíz dozdobíme syrovou zeleninou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Chalupářský kuřecí špíz
-
Vypadá to krásně :) jenom nevím proč kuře opékat, pak nechat vychladnout a znovu opékat? Dala bych to do trouby a je to
-
Mnamka....
..davam 10 bodu z deseti
-
Jakozto kuchar...napad snad dobry, ale ten spiz je naprosto barevne \"bez duse\" . Podle hlavni zasady - prvne ji v
zdy oci, tady by asi docela vyhladly. -
Jani, jen tak pro zajímavost, koukni na datum těch špízů, kdy sem byly dávaný-přesně rok
-
To je teda špízů!! A krásných už od pohledu
-
Bylo to mňamózní pochutnáničko.Musela jsem to vyfotit a přidat bodík.