Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jasmínová rýže- příprava v obyčejném hrnci

Uvařit rýži není žádná věda, to zvládne každý začátečník i podle návodu na obalu. Nicméně s naším receptem připravíte dokonalou, nadýchanou a voňavou přílohu. Dušená jasmínová rýže vás nikdy nezklame, vždy se budete moci pochlubit.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min

30 min (30 min příprava)

26. 11. 2010 14:54

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Efekt je asi 90% oproti parnímu hrnci na rýži.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

teny1 teny1

17. 9. 2017 09:52

Daniel R.: Zkoušela jsem tvůj postup, protože klasickou rýži dělám také v MT (jinak se mi nikdy nepovedla) a byla opravdu super a rychlá. Díky.

BronislavaP BronislavaP

29. 8. 2016 08:00

Velice jednoduchá příprava-skvělé!:-D

Delmor

9. 2. 2016 11:37

Jirka:...a hořák už pak nezapínáš?:-?

Daniel R.

11. 8. 2014 16:25

lopatka 3 šálky rýže do rýže mísy. Opláchněte pouze jednou. Přidejte 3 šálky vody (upravte množství vody tak, aby vyhovovaly vašim požadavkům) Vložte pekáč s víkem do mikrovlnné trouby na vysokou 10 minut potom na medium 10 min. Vychutnejte si jídlo s nejlepším vybrané Golden Thai lotus rýže. Z orig obalu recept.

Jirka

13. 7. 2014 17:17

Vařím ji takto : do hrnce se silným dnem dám vyškvařit slaninu, přidám najemno nakrájenou cibulku a později na plátky nakrájený česnek.Pak vsypu rýži, přidám hřebíček a sůl a vypnu hořák. Promíchám a zaleju dvojnásobným množstvím vařící se vody, potom ihned přiklopím. Poklička musí co nejlépe těsnit. Po 20ti minutách, ne dřív!, odklopím a rýže je hotová. Mnoho lidí ji u mě ochutnalo a vždy chválili. je takto opravdu skvělá.;-)

Martin

24. 4. 2014 19:30

Jasmínová rýže po Thajsku:

Rýži opláchneme, vložíme do hrnce. Na 1 díl rýže cca 1,5 dílu vody.
V hrnci pod pokličkou vaříme 10-15 minut do vyvaření veškeré vody.
Pak ztlumíme na nejslabší plamen a necháme dojít 5 minut.

Solit není potřeba, má výbornou chuť i bez soli.

Největší chyba je nesprávný poměr rýže a vody!

;-)

Pavlína

30. 11. 2013 14:23

Vařím ji ještě trošku jinak. Propláchnutou rýži zaliju 1:1 vodou a osolím. Jakmile začne vařit, nechám ji 2 minuty (přiklopenou). Poté stáhnu hořák na minimum a nechám 10 minut (nesmí se odklápět, poslední možné odklopení a promíchání je ve fázi plného varu). Poté hořák vypnu a nechám dalších 10 minut dojít (opět bez odklápění). Pak už jen stačí zlehka promíchat (načechrat) a je hotovo.

Tenhle postup používám na téměř všechny druhy rýže a nikdy se mi nestalo, že by byla rozvařená nebo tvrdá.

jentak

5. 1. 2013 16:55

re: Ondra a Eliška
rejže jo?:-))zřejmě čecháčci asi to neumíte s tou rejží ;-(

Evina

18. 7. 2012 22:23

Jasmínovou rýži i rýži basmati dělám následujícím způsobem : připravím si pekáček, který vymažu olivovým olejem, na pánev dám též trochu olivového oleje a na něm rýži zprudka opražím a dám jí do pekáčku, v hrnku s vodou povařím bujón (slepičí, zeleninový..) a zaleju jím rýži v pekáčku a doleju vroucí vodou asi 1,5 cm nad rýži. Přikryju alobalem, tak aby mohla trochu unikat pára a dám na 15 - 18 minut péct do trouby na 200 stupňů. Do rýže je možné dát též na půlkky rozkrojenou cibuli, řebíček atd. Rýže je vynikající, sypká.;-)

Kája

7. 7. 2012 13:26

Jak mám jasmínovou rýži uvařit, aby nebyla slepená, ani rozvařená? Děkuju

baruska_l

4. 7. 2012 13:01

Mišuna:To jsem ráda :) Já zjistila od známé z Vietnamu, že existuje několik druhů jasmínové rýže a občas se stane, že je nutné přidat více vody ..cca 1,5 mnozstvi ryze

Mišuna

3. 7. 2012 19:12

Dnes jsem si koupila poprvé jasmínovou rýži a tento recept jsem zkusila a je perfektní.Jak na dílky rýže ,tak i vody.Sice jsem ještě před tím usmažila cibulku na malém množství oleje a dosolil už každý sám.Jsem nadšená. Díky moc za tento recept. :-K :yes:

Paťka

6. 1. 2012 16:30

Teraz som dorobila ryžu podľa vašeho receptu a je perfektná:yes: vobec neni rozvarená ani lepkavá môžem len odporúčať:-)
PS:Ondra a Eliška museli ste pri príprave niekde spraviť chybu:-O

BILKOVAI BILKOVAI

21. 11. 2011 16:10

Jasmínovou rýži jsem nejedla, ale mám ji koupenou. Vyzkouším podle Tebe Bibinko. Na obrázku vypadá úžasně:yes:

natuzz natuzz

13. 2. 2011 13:40

nahodou je vyborna ta ryze od mala mminka kupovala jasminovou ryzi a naucila i ji delat delam ji stejne jako vy ale dopekam ji v troube aby se veskkera voda co zbyla vyparila a ryze byla takova sypci

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Josef Maršálek

nově v eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jasmínová rýže jasmínová rýže recept jak se vaří jasmínová rýže vareni jasminove ryze jasminova ryze vareni rýže jasmínová jasmínová rýže recepty jak správně uvařit jasmínovou rýži jak varit jasminovou rýži jak uvařit jasmínovou rýži jasmínová rýže jak vařit recept jasminova ryze rýže jasmínová recept jak správně uvařit rýži jak uvařit rýži jak se vaří rýže basmati jak správně vařit rýži rýže jasmínová recepty rýže basmati nebo jasmínová jak připravit jasminovou ryzi

Suroviny: rýže jasmínová, voda

TopRecepty.cz

Jasmínová rýže- příprava v obyčejném hrnci

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/29kv