

Jahodová roláda
Suroviny
- 400 g jahod
- 4 vejce
- 2 žloutky
- 125 g polohrubé mouky
- 75 g pískového cukru
- 4 lžíce studené vody
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
- 500 ml šlehačky
- opražené mandle
Postup přípravy receptu
Z bílků, soli a vody ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr, postupně zašleháme žloutky, a ostatní suroviny.
Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem, uhladíme a upečeme v předehřáté troubě. Když je placka upečená, sejmeme opatrně papír a ještě horkou ji na pocukrované utěrce stočíme a necháme vychladnout.
Smetanu ušleháme do tuha (můžeme přidat ztužovač) a vychladlou roládu natřeme.
Jahody opláchneme, osušíme a nakrájíme na čtvrtky, které hned rozložím na vrstvu šlehačky.
Roládu svineme, potřeme zbytkem šlehačky, ozdobíme jahodami a mandlemi.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jahodová roláda
-
přidávám foto, ale nezbylo