Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka se třemi druhy ořechů

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

DrzaJordan

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 70 min

70 min (70 min příprava)

Suroviny

Porce: 16ks

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 894 kJ /
5 472 kcal
Bílkoviny102,55 g
Tuky315,00 g
Vláknina24,20 g
Cholesterol 1,79 g
Sodík 711 mg
Sůl2,18 g
Sacharidy544,57 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo rozpustíme a necháme zchladnout. Krok 2: Všechny ořechy nasekáme nahrubo. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a špetky soli připravíme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Postupně vmícháme zchladlé máslo, smetanu a hladkou mouku promísenou s práškem do pečiva. Nakonec zapracujeme ořechy a sníh z bílků. Krok 3: Bábovkovou formu vymažeme tukem,vysypeme hrubou moukou a naplníme těstem. Bábovku pečeme v troubě vyhřáté na 170 stupňů 45-50 min. Upečenou bábovku necháme chvilinku zchladnout ve formě. Krok 4: Poté ji vyklopíme na kovovou mřížku. Když vychladne úplně, polijeme ji rozehřátou čokoládovou polevou, posypeme oříšky a necháme zatuhnout.

Zveřejněno 13. 8. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MQX5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MQX5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tato bábovka u nás jednoznačně vede!!!! ♥️♥️♥️♥️????????????:yes:

Bábovka tří ořechů,já čtu lískové,vlašské a ten třetí druh?

to je krásná bábovečka:-K moc se ti povedla, Terízku:-K:yes:
i bez kešu:-8:-D o bod se poděl s autorem, ju;-):-?:-D:yes:

Robila som túto bábovku ráno na štedrý deň :-D Tiež som sa divila, že v názve sú 3 druhy orechov a v recepte vlastne len 2 druhy, ale robila som podľa tohto receptu. Bábovka bola výborná aj bez tých kešu orechov ;-)

Jordan, když už si bereš cizí fotky, zkus aspoň opsat i ty kešu ořechy.
http://www.pecenijeradost.cz/recepty/babovka_orech...
:-((:no:

jsem asi slepá, ale já tam 3 druhy nevidím, čtu jen vlašské a lískové - kde jsou ty třetí :-?:-?:-?

drzajordan...neverim ti, ze fotky su tvoje

Smím mít dotaz?Odkud jsou fotečky?Na druhé se objevuje jakýsi nápis:-O.Že by vzkaz od autorky:-).Jestli je vše jinak tak se omlouvám;-)

Tématické fráze:
pecenijeradost.cz, babovka s ořechy, pecenijeradost, bábovka z lískových ořechů, druhy babovek, lískové ořechy recepty, bábovka, moučníky z ořechů, babovka s liskove ořechy, recepty z orechu, druhy oříšků, recepty z lískových ořechů, babovka s lískovych ořechu, moučník z lískových ořechů, moučníky z lískových ořechů, lískové ořechy - recepty, orechy-druhy orechu, babovka z orechu, bábovka s liskovymi orisky, u tří ořechů

Suroviny:
máslo, ořechy lískové, ořechy vlašské, vejce, sůl, cukr krupice, smetana 13%, mouka hladká, prášek do pečiva, tuk, mouka hrubá, poleva čokoládová, ořechy lískové

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu