

Čokoládovo - tvarohový hřbet Trio
Suroviny Forma velikosti cca 26cm/11cm
- Těsto:
- 100 g másla
- 125 g máslových sušenek
- Krémy:
- 100 g hořké čokolády
- 100 g bílé čokolády
- 100 g mléčné čokolády
- 500 g tvarohu (odtučněného)
- 300 g šlehačky
- 6 plátků želatiny
- 100 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
Postup přípravy receptu
Máslo rozpustíme v malém kastrůlku. Sušenky v pytlíku rozmačkáme válečkem na nudle a smícháme s máslem. Na pečící papír nakreslíme obrys formy - horní části a těsto na něj podle velikosti tvaru umačkáme.
Dáme vychladit.Každou čokoládu nalámeme do hrnečku a necháme v mikrovlnce rozpustit. Tvaroh dáme do mísy, smícháme s cukry.
Želatinu necháme v trošce studené vody nabobtnat, poté vodu vymačkáme a dáme do kastrůlku na mírném stupni rozehřát. Přimícháme dvě lžíce tvarohu a celé přidáme do zbytku tvarohu v misce.
Šlehačku vyšleháme do tuha a přimícháme metličkou do tvarohu. Takto připravený tvaroh rozdělíme do tří misek na stejné množství a do každé přimícháme jednu čokoládu.
Formu vyložíme folií. Jako první dáme připravený krém z hořké čokolády, uhladíme. Poté dáme krém z mléčné čokolády a uhladíme. Nakonec dáme krém z bílé čokolády, uhladíme. Poté přeneseme ztuhlé těsto do formy na krémy a mírně přitiskneme.
Dáme do lednice 8 hodin tuhnout. Po ztuhnutí opatrně překlopíme na připravený tác, odstraníme folii a barevnou polevou polijeme.
Poznámka od kuchařky
Čokoholici si přijdou na své :-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Čokoládovo - tvarohový hřbet Trio
-
-
Dovolím si přidat ještě jednu obměnu, kterou jsem byla nucena včera udělat (příště musím čokoládu lépe schovat). Místo hořké čokolády se dá bez problémů použít holandské kakao. Mléčnou čokoládu jsem se rozhodla jen nastrouhat. Také jsem hodně omezila cukr - použila jsem jen 1 balíček vanilkového a konečně místo sušenek jsem prostě rozdrobila trochu piškotů. Opět to byla mňamka a kupodivu bez "reklamací", že je to málo sladké... Takže se nebojte improvizovat
Kdyby to šlo, dám 10 bodů... -
Komu se nedaří rozpustit čokoládu v mikrovlnce (taky se mi vždycky spíš spálí
) můžete rozpouštět ve vodní lázni
jinak tenhle recept je fakt mńamka
-
píše se ˇˇv malém kas......ˇˇ
-
Opravdu mňamka. Stejně jako Simonabr jsem místo bílé čokolády (tu moc nemusím) použila kokos. Jo a použila jsem kakaobé BeBe sušenky. Jediný problém byl rozpustit čokoládu, protože to, co s ní provedla moje mikrovlnka, nebylo to pravé a musím říct, že spálená (nebo spečená) čokoláda dost smrdí
Každopádně dávám bodík
-
magdalenka:Magdalenko, mně opravdu moučník chutnal a podle ohlasů i ostatním
-
pipre:tvoja fotka vyzerá lákavo, bol to asi skvelý chuťový zážitok, že?
-
Dnes jsem udělala jako narozeninový dezert a opravdu mně a nejen mně moc chutnal. Nenáročný na přípravu, chutný a doporučuji...přidávám i foto...měla jsem formu sice chlebíčkovou formu 31 x 11 cm, ale vložila jsem na kraj přepážku, abych docílila velikosti 26 x 11 cm, jak je uvedeno v receptu a tato velikost je opravdu optimální.. Doporučuji před vkládáním jednotlivých čokoládových vrstev vrstvu nejdříve na asi 10 - 15 minut každou vrstvu nechat asi 10-15 minut trochu ztuhnout v mmražáku a pak nanášet daší čolokádovou vrstvu, aby se předešlo promíchání vrstev.
-
Výborný, místo bílé čokolády jsem dala kokos a nemělo to chybu.
-
tak už se chladí, jen mi to nevyšlo na celou formu, ale něco přes půlku (a to jsem moc neujídala), místo těsta jsem dala be-be, těším se až to zakrojíme
-
Veliká mňamka
, i když mně se zrovna vzhledově moc nepovedla
, přesto jsem si docela drze dovolila přidat fotky
, snad mi to Lenka odpustí
. Bod
-
Myslíte, že na dortovou formu o průměru 24 cm mám použít dvojnásobek všech surovin?
Chtěla bych, aby ty proužky byly hezky tlusté.
-
Lemarti, skvělý recept. Včera jsem dělala na rodinnou oslavu, všem moc chutnal. Určitě ho nedělám naposledy a všem, kdo má rád tvaroh a čokoládu doporučuji.
Posílám bodíka
-
gembi:Děkuji za vyzkoušení
a výborný nápad s tím dortem
i mě láká dát do fomy na muffiny na malinké dortíčky
fuj a dost nebo budu stokilová
-
Oveska:Jasně dělá to tady každý
recept jsem našla v německém časopisu mám to i ofotit bo co