

Falešná rybí polévka
Suroviny 4-6 porcí
- 60 g másla
- 80 g krupice
- 1/2 celeru
- 1 malá petržel
- 2-3 mrkve
- 0,75 l vývaru ( může být i bujon)
- 1/8 l smetany (může být i mléko)
- 1 žloutek
- sůl
- svazek petrželové natě
- osmažená houska
Postup přípravy receptu
Z másla a krupice osmahneme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem, přidáme očištěnou, nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, osolíme a při mírné teplotě za občasného míchání vaříme, až je zelenina měkká.
Nakonec do polévky zamícháme smetanu s rozšlehaným žloutkem.
Polévku ozdobíme petrželovou natí a krutony.
Poznámka od kuchařky
Tip: Na Vánoce můžeme polévku ozdobit dozlatova opečenými houskovými hvězdičkami.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Falešná rybí polévka
-
Polévka je moc dobrá, dělám také a přidávám kostičky kvalitního file.
-
Výborná a rychlá.
-
také dělávám, polévka je moc dobrá
+10
-
medmic:a můžu se zeptat kde sehnat rybí bujon? Bod už je přidaný.
-
medmic:Dala jsem zeleninový a smetanu. U nás rybí polévka nejede.
-
-
Evi, dala bych si hned
-
Bahulko, pěkná polévečka...líbí se mi a vypadá zdravě. Dávám 3.bod
-
Pokud to zkusím, tak bujón musí být rybi :)
Chuťově to připomíná co? -
mňam...