Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodová smetanová zmrzlina

Zmrzlina která spojuje sladkost zralých jahod s jemností smetany. Domácí verze této oblíbené pochoutky vyniká svou plnou chutí a krémovou konzistencí bez zbytečných přísad. Ideální jako samostatný dezert nebo jako doplněk k palačinkám.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaromira18 Jaromira18

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min 3,5 hodiny mražení

15 min (15 min příprava, 3,5 hodiny mražení)

Suroviny pro 1 dávka

nižší forma široká asi 12 cm, dlouhá 24 cm

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 783 kJ /
426 kcal
Bílkoviny7,36 g
Tuky12,65 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 426 mg
Sodík 25 mg
Sůl0,07 g
Sacharidy70,69 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ušleháme šlehačku do tuha. Krok 2: Žloutky utřeme s cukrem do husté pěny. Krok 3: Vmícháme nadrobno nakrájené a rozmačkané 4 lžíce jahod i se šťávou a krátce prošleháme. Krok 4: Opatrně vmícháme do pěny ušlehanou šlehačku a nalijeme do nižší formy. Dáme do mrazáku zmrznout na 3 a půl hodiny. Krok 5: Zmrzlinu promícháme a ihned podáváme.

TIP: Jak udělat jahodovou zmrzlinu

Zveřejněno 19. 6. 2019

Poznámka autorky Jaromira18

1 dávka jsou 3 porce

Místo jahod můžeme dát borůvky, ananas, angrešt, rybíz, nebo cokoliv, jakou chceme mít chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodová smetanová zmrzlina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2Z3j

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodová smetanová zmrzlina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2Z3j

Tématické fráze:
jahodová zmrzlina

Suroviny:
smetana ke šlehání, žloutek, cukr moučkový, jahody

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu