Jahodová zmrzlina se smetanou a pomazánkovým máslem

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: chvilka+8hodin mrazení necelý 3/4litr zmrzliny Moučníky , Nepečené a mražené 9 názorů

Suroviny

400 g čerstvých jahod
200 g pomazánkového másla bez příchuti
75 g zahuštěná slazená smetana Jesenka v tubě
1 sáček vanilkového cukru
(podle potřeby a sladkosti jahod si každý může přisladit moučkovým cukrem nebo medem)
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jahody očistíme, pokud jsou velké, můžeme je nakrájet a společně s ostatními surovinami vše rozmixujeme.

  2. Rozmixovanou hmotu naplníme do vhodných tvořítek, nebo do plastové krabičky od zmrzliny a dáme na 8 hodin do mrazáku.

  3. Pokud zmrzlinu zmrazujeme v krabičce, můžeme ji během mrazení každou druhou hodinu promíchat, uhladit a dát znova do mrazáku.

  4. Před samotným podáváním je dobré nechat zmrzlinu chvíli polevit, aby se nám lépe nabírala.

Poznámka

Měla jsem ze samosběru nádherné jahody a velkou chuť na zmrzlinu.

Neměla jsem kefír, smetanu ani mléko.

Bylo pouze pomazánkové máslo na pomazánku a manžel měl na své mlsání zašitou Jesenku:-)

Představte si, že ve výsledné chuti to pm nebylo vůbec poznat. Protože je sezona jahod, přidávám tuto dnešní chutnou improvizaci, snad se někomu bude hodit.

Do podobných přihazuji pár jahodových mlsek.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 161 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jahodová zmrzlina se smetanou a pomazánkovým máslem

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Anna Kocikova: Miska je po babičce, je přes 100 let stará. Je k tomu i velká mísa a znáš ty mladé, oni sklo nechtějí, dnes to není moderní prý a že by to všechno vyhodili. No, já teda ne :-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova:Piknik je také super;-)Jani díky za vyzkoušení,jsem ráda,že Tě to pomazánkové máslo neodradilo:-D Díky i za krásnou fotku:-KMáš hezkou misku:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Dovolím si přidat foto+ bod.;-). Místo Jesenky, která nebyla ani v Kauflandu, jsem dala tu tubu Piknik.:-8. Myslím, že na skvělé chuti jí to neubralo:-)

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

  • Všem děkuji:-*:-K

    ivulinka:Ivanko,zmrzka zlatoušovi moc chutnala,jen z počátku bručel,když nenašel smetanu:-ONa otázku kde mám Jasněnku jsem mu odpověděla,že u létajícího ševce:-D

    suslajda:Haničko,původní záměr byla zmrzka podle Míly"radiátora",ale když jsem zjistila,co všechno nemám:-8...znáš to:-))Alespoň jsem tu Mílinu dala do podobných:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Anička, všetko, čo je studené a mrazené zbožňujem, takže :yes::yes::yes:;-)

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    sliny se sbíhají:yes::-D další úžasný nápad;-):yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Aničko, věřím, že to pro tvého mužíka bylo velice příjemné mlsání díky tvé dokonalé improvizaci:yes:

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Teda Drahuš kam na ty nápady chodíš jahod mám dost, tak vyzkouším:-K:yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: samosběr jahod kupařovice samosběr jahod 2015 samosběr jahody kupařovice samosběr jahod 2015 dolní kounice samosběr jahod 2015 dolní kounice jahody samosběr kupařovice samosběr kupařovice jahody kupařovice jahodova zmrzlina recept mrazení jahod samosběr jahod 2015 kuparovice samozber jahod jahodova zmrzlina se zakysanou smetanou recept jahodova zmrzlina pexeso online jahody mražení jahody se zakysanou smetanou zmrzlina zmrzlina z pomazankoveho masla 400 g jahod 1 jesenka jahodova zmrzlina

Zapomněl/a jsem heslo